De ce pe noile autobuze se pune praful, iar reșițenii circulă tot cu rablele Prescom

De ce pe noile autobuze se pune praful, iar reșițenii circulă tot cu rablele Prescom

Autobuzele second hand nu au fost puse în circulație.

Cele opt autobuze cumpărate de Primărie acum o lună zac în curtea Urban, iar rabelele circulă prin oraş. Birocraţia, neglijenţa şi neînţelegerile pe plan local se răsfrâng asupra reşiţenilor cărora le lipseşte confortul din miloacele de transport în comun.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul anului trecut, Primăria Reşiţa a cumpărat opt autobuze la mâna a doua cu aproape 400.000 de lei, dar nici azi acestea nu circulă prin oraş. Oficialii oraşului se spală pe mâini şi aruncă vina pe societatea de transport în comun, pe care, de altfel, o şi somează.

„Primăria Municipiului Reşiţa se vede pusă în situaţia de a soma operatorul de transport public local în vederea introducerii în circuitul transportului public local a acestor autobuze“, se arată în comunicatul trimis de Biroul de Presă.

În aşteptarea licenţei

Dincolo de această somaţie, însă, lucrurile sunt mai complicate. Asta pentru că, în ciuda declaraţiilor lansate de edil, potrivit cărora autobuzele sunt în curs de licenţiere, un singur autobuz a obţinut avizele.

„Pentru şapte dintre autobuze nu au fost prezentate actele de licenţă pentru transport persoane şi verificarea tahografelor“, a declarat în această dimineaţă Viorel Brajovan, directorul RAR Caraş-Severin. Pentru ca şi acestea să poată obţine licenţa, Primăria mai trebuie să prezinte o serie de acte, de care, se pare că a uitat.

 „Lucrurile s-au poticnit la forma de transmitere a folosinţei, pentru că cele propuse de Primăria Reşiţa nu corespund cu prevederile actelor normative care reglementează eliberarea copiilor conforme de licenţă pentru mijloacele de transport“, a spus Gheorghe Marchiş, directorul SC PRESCOM SA.

„Ar fi bine ca Primăria şi Prescom să ajungă la o înţelegere”, Marian Beţa, pensionar.

„Decât să nu avem parte de autobuze, mai bine facem drumurile”, Maria Sauciuc, pensionară.

citeste totul despre: