Cum se face sosul de roşii în Banat şi cu ce mâncăruri se potriveşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Bucătarul reşiţean Uica Mihai e de părere că sosurile nu ar trebui să lipsească de pe mesele încărcate de bunătăţi.

Uica Mihai, faimos bucătar din Banat, spune că un sos bine făcut dă o savoare deosebită mâncărurilor. Printre preferatele lui se află sosul de roşii pe care spune că a învăţat să-l facă de la bunicul său. Iată reţeta, mai jos.

Rumeneşte două linguri de făină în trei linguri de ulei, stinge această călitură cu un sfert de litru de bulion, amestecând mereu cu telul, potriveşte gustul cu sare, piper, zahăr, un strop de oţet, adaugă cimbru uscar, foaie de dafin şi busuioc uscat, totul după preferinţă. Clocoteşte sosul la foc mic amestecând mereu.

Se serveşte la legume gratinate, la mâncăruri gătite la cuptor, cartofi prăjiţi, legume panierate şi paste făinoase”, spune bucătarul

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite