Cum se vede Reşiţa prin ochii copiilor

Cum se vede Reşiţa prin ochii copiilor

Daria Maria se bucură că poate să coloreze bazinul olimpic din apropierea casei sale

Harta oraşului este transpusă într-o carte cu desene, în care micuţii pot colora obiectivele turistice. Cartea cuprinde 25 de desene care reprezintă cele mai importante locaţii din oraş, fiecare însoţit de câte un text care le descrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cartea „Reşiţa pentru cei mici, colorată de pitici” este inspirată din cele 25 de monografii care s-au scris de-a lungul timpului despre oraşul de pe Bârzava. Practic, istoria complexă a Reşiţei este sintetizată într-o carte de colorat. Asta pentru că, pe lângă paginile de colorat, cartea mai cuprinde şi câte un text, care se alătură fiecărei fotografii.

„Îmi place să văd fericire în jurul meu şi, de cele mai multe ori, încerc să o creez. Am văzut bunici citindu-le poveşti cu Feţi-Frumoşi sau copii colorând personaje din desene animate. Am stat de vorbă cu acei copilaşi şi am fost surprins să aflu că ştiu mai multe despre desenele animate decât despre oraşul lor. Atunci mi-a venit ideea acestei cărţi”, a declarat autorul ei, profesorul de matematică Ovidiu Badescu.

Acţiunea „Cartea de colorat”


Ca să fie citită şi de cei cărora le place să deseneze, matematicianul a rugat trei prieteni buni, studenţi la arhitectură, să realizeze desenele. Aşa a luat naştere cartea de colorat. Ideea de a realiza o astfel de carte aparţine Consiliului Local Reşiţa. „Noi am plătit până acum prima tranşă de cărţi care a ieşit de la tipar, 400 de exemplare. Cărţile vor ajunge în toate grădiniţele din oraş”, a declarat consilierul local, Dorinel Hotnogu.

Cărţile au costat până acum 3.000 de lei, însă în marea acţiune „cartea de colorat” sunt implicate şi autorităţile judeţene, care vor finanţa cea de-a doua tranşă de 600 de exemplare. „Eu stau lângă bazinul olimpic şi acum îl pot colora”, a spus Daria Maria, unul dintre copiii care a primit această carte. Pe lângă bazin, preşcolarii mai pot colora Parcul de Locomotive, funicularul sau cel mai vechi pod din fier din sud-estul Europei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările