Cum se face supa de păstrăv. Reţeta uşor de gătit pentru un preparat foarte gustos

Cum se face supa de păstrăv. Reţeta uşor de gătit pentru un preparat foarte gustos

FOTO Arhiva

Bucătarul bănăţean Uica Mihai spune că supa de păstrăv este o mâncare pe care o poate face oricine, fără să fie as în bucătărie.

Uica Mihai recomadă pentru această păstrăvul prospăt din pastrăvăriile de munte, dar spune că poate fi folosit şi cel de la supermarket, fără nicio problemă. Diferenţele de gust sunt doar pentru cei mai rafinaţi cunoscători.

“Am ales pentru cei care au la îndemână şi pot face rost, păstrăvul ca subiect de bucătărit. Peşte nobil şi cu zvâc, aparent uşor de gătit, păstrăviorul dulce în carne şi rafinat în gust, poate fi pregătit în atâtea feluri că numai gândind îmi lasă gura apă.

Pune să se călească două cepe date pe răzătoare, un morcov, un păstârnac şi o rădăcină de pătrunjel. Când au început să prindă luciul, toarnă în oală un sfert de litru de apă călduţă, asezonează cu sare, piper boabe şi două- trei frunze de mentă. Dacă a clocotit oala un sfert de ceas e timpul să pui acolo trunchiurile a patru păstrăvi decapitaţi, împărţiţi în două tranşe şi să îi clocoteşti cinci minute, apoi cu grijă să îi scoţi cu paleta pe un platou.

Urmează să pui în oală o jumătate de litru de smântână şi o jumătate de litru de vin alb dulce. Ai grijă să clocotească încet supa asta densă şi după aceea trebuie să o dai prin sită.

Zeama fierbinte se transformă pusă în blidul rece, într-un fel de cremă mătăsoasă deasupra căreia pui trunchiurile de peşte şi mai presari cu frunze de mentă proaspăt tocate.

Nu ştiu ce băutură să îţi recomand la mâncarea asta, merge orice şi nimic, în principiu.

Aşa că, încearcă şi tu, ce te taie capul”, spune bucătarul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: