Cum se face sosul vinegretă pentru salate. Ce ingrediente îi dau un gust deosebit

Cum se face sosul vinegretă pentru salate. Ce ingrediente îi
dau un gust deosebit

FOTO arhiva

E vremea salatelor, însă orice salată merge mai bine cu un sos gustos. Sosul vinegretă este unul dintre cele mai simple şi printre cele mai folosite în combinaţie cu salatele de primăvară.

Uica Mihai, bucatar cunoscut în zona Banatului, spune că sosul preferat de el pentru salate este sosul vinegretă. Iată mai jos, cum îl pregăteşte.

“Să pui într-un castron zeama de la o lămâie, o cantitate egală de apă minerală, o lingură de ulei, un praf de sare, unul de piper, o linguriţă rasă de zahăr şi să baţi bine compoziţia cu două furculiţe puse una peste alta, pentru mai mult spor. Dacă ai nevoie de mai mult sos, dublează cantităţile. Pentru un gust mai deosebit adaugă şi o lingură de oţet de mere sau muştar picant, ori capere tocate. Sosul acesta simplu poate fi folosit la orice fel de salată de legume, la salata de fasole verde, fasole uscată sau salata de orez cu verdeţuri”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: