Cum se marinează păstrăvul şi care sunt secretele unei reţete perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Ne aflăm într-un post important pentru mulţi dintre creştini şi singura carne permisă în această perioadă e peştele, doar în zilele cu dezlegare

Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că pentru dezlegările la peşte are ca preferinţă pastrăvul, pe care îl găsteşte în mai multe feluri. Preferatul său e însă păstrăvul marinat, pe care îl pregăteşte cu multă grijă, după reţeta de mai jos.

“Pune să fiarbă un sfert de litru de oţet, un sfert de litru de vin alb sec, un sfert de litru de apă, două lămâi feliate, zahăr după gust, sare, piper, cimbru, dafin şi boabe de muştar.

Păstrăvii curăţaţi se aşază într-un vas adânc, pe un pat gros de rondele de ceapă, se acoperă cu alt strat de ceapă rondele, iar mai apoi marinata aceea clocotită se toarnă cu grijă peste toată alcătuirea, ca să nu se vânzolească şi să rămână peştele nemişcat.

Pune deasupra un capac, înveleşte lucrătura asta în prosoape de bucătărie, într-o pătură groasă, într-o plapumă, şi las-o să se înăbuşe trei ceasuri.

Apoi, când o desfaci, vei avea un peşte perfect marinat, a cărui carne cade de pe oase, iar gustul este cel al celui mai fin preparat caraibeean.

Se serveşte însoţit de ardei copţi pe plită şi muiaţi în marinada peştelui, bucheţele de broccoli crude şi trebuie lângă să ai băuturi tari, rachiuri, vodkă de la gheaţă ori cea mai bună pălinca de Zalău”, spune bucătarul.

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite