Cum se marinează păstrăvul şi care sunt secretele unei reţete perfecte

Cum se marinează păstrăvul şi care sunt secretele unei reţete
perfecte

FOTO ARHIVA

Ne aflăm într-un post important pentru mulţi dintre creştini şi singura carne permisă în această perioadă e peştele, doar în zilele cu dezlegare

Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că pentru dezlegările la peşte are ca preferinţă pastrăvul, pe care îl găsteşte în mai multe feluri. Preferatul său e însă păstrăvul marinat, pe care îl pregăteşte cu multă grijă, după reţeta de mai jos.

“Pune să fiarbă un sfert de litru de oţet, un sfert de litru de vin alb sec, un sfert de litru de apă, două lămâi feliate, zahăr după gust, sare, piper, cimbru, dafin şi boabe de muştar.

Păstrăvii curăţaţi se aşază într-un vas adânc, pe un pat gros de rondele de ceapă, se acoperă cu alt strat de ceapă rondele, iar mai apoi marinata aceea clocotită se toarnă cu grijă peste toată alcătuirea, ca să nu se vânzolească şi să rămână peştele nemişcat.

Pune deasupra un capac, înveleşte lucrătura asta în prosoape de bucătărie, într-o pătură groasă, într-o plapumă, şi las-o să se înăbuşe trei ceasuri.

Apoi, când o desfaci, vei avea un peşte perfect marinat, a cărui carne cade de pe oase, iar gustul este cel al celui mai fin preparat caraibeean.

Se serveşte însoţit de ardei copţi pe plită şi muiaţi în marinada peştelui, bucheţele de broccoli crude şi trebuie lângă să ai băuturi tari, rachiuri, vodkă de la gheaţă ori cea mai bună pălinca de Zalău”, spune bucătarul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: