Cum se face mâncarea de castraveţi acri, cu carne de vită şi multe mirodenii. Reţeta grozavă a bucătarului Uica Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă minunată de mâncare din castraveţi acri, bună de potolit foamea oricui. Tot ce trebuie să faceţi, e să aveţi ingredientele de mai jos şi să respectaţi indicaţiile

Ca să puteţi face mâncarea aceasta aveţi nevoie de carne de vită (pulpă) 800 de grame, tot cam aceeaşi cantitate de castraveţi acrii de la butoi, două cepe, bulion de casă cam o jumătate de litru şi un sfert de litru de vin alb dulceag. Mirodenii, cât cuprinde: piper boabe, coriandru, boabe de muştar, dafin, miere şi frunze de ţelină sau mărar. De aici, bucătarul Uica Mihai ne spune cum trebuie procedat.

Taie capacul de vită după ce l-ai curăţat de pieliţe şi zgârciuri în şuviţe şi freacă-le bine cu sare şi cu boabele de muştar pe care le-ai sfărâmat în pivă. Şi în ulei curat de floare, perpeleşte carnea bine să se rumenească. Vezi să fie vasul unul de tuci cu fundul gros, că acela e tot secretul.Şi carnea rumenită o scoţi pe un fund de lemn şi în locul ei osândeşti ceapa tăiată mărunt să se călească bine.

Iar castraveţii pe care îi ai gata pregătiţi, adică tăiaţi pe lung şi curăţaţi de seminţele amare, iar mai apoi spălaţi de balele lor şi marinaţi un sfert de ceas în vin alb de tămâioasă, îi bucăţeşti mai mari aşa şi îi adaugi peste ceapă, când ea începe să steclească în ulei. Şi torni peste bulion şi mai arunci şi carnea friptă, pui toate condimentele şi cu capac, pe marginea plitei o laşi să bolborosească cam o jumătate de ceas.

Dacă vezi că sosul mâncării e prea vârtos şi trece greu prin el lingura de lemn, îl mai îndoi cu vinul de la marinată, şi când ţi se pare că a fiert îndestul carnea, tragi vasul de pe foc, îl stropeşti cu smântână şi arunci o ploaie de frunză de ţelină tocată la satâr.
Şi când mânânci astă mâncare, nu sta pe scaun ci în picioare, ca să intre mai mult şi să ai lângă ea pită boamfă cu coaja groasă ca urechea de taur.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite