Cum să aranjezi grădina vara aceasta pentru a fi în trend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că în primul rând se aleg plante care iubesc soarele şi sunt rezistente la condiţii meteo extreme. Desenaţi o schemă a grădinii şi luaţi în considerare timpul de înflorire şi înălţimea plantelor, apoi începeţi să renunţaţi la cele vechi.

Petrecerea timpul liber într-o grădină plină de culoare este unul dintre cele mai relaxate lucruri. De asemenea, grădinăritul este una dintre cele mai întâlnite pasiuni, iar noi vă oferim câteva sfaturi pentru a vă bucura cât mai mult de florile dumneavoastră.

Grădina din balcon

În primul rând, amenajarea unei grădini, fie ea în faţa blocului sau în apropierea casei, trebuie să plece de la un plan stabilit. „În primul rând, o schiţă a viitoarei grădini este punctul de plecare. Se va ţine cont de teren, dar şi de lumină. Nu este indicat ca florile să stea preamult în razele soarelui“, a spus Cristina Neagu, producător plante.  Plantele perene sunt uşor de întreţinut şi vor rămâne în gradină mai mulţi ani.

De asemenea, tehnica pe care o aplicaţi la plantarea florilor este un alt aspect de care trebuie să ţineţi cont. „Sfatul meu este ca plantele să fie puse în pământ la lăsarea serii. Nu este indicat alt moment al zilei pentru că florile pot muri repede“, a mai spus Cristina Neagu. Nu toată lumea deţine un spaţiu verde pentru a amenaja o grădină. Balconul sau terasa sunt locuri ideale pentru o mini grădină. Familia Sârbu a reuşit să transforme acoperişul unei societăţi comeriale, aflat în faţa gemului, într-un colţ minunat.

„De-a lungul timpului, am avut o mulţime de flori, dar în ultima perioadă am făcut o selecţie pentru că ne doream un loc cu personalitate şi care să fie plin tot timpul de culoare“, a spus Mariana Sârbu, de 63 de ani. Şi pentru că au căutat soluţia optimă pentru a creşte flori la ghiveci, au mers mai mult pe trandafiri şi cactuşi. Oamenii au 35 de ghivece cu trandafiri, de toate culorile care sunt înfloriţi până la venirea iernii.

Mutaţi plantele din ghiveci

Dacă mai aveţi încă plante în ghivece puteţi să le puneţi efectiv printre straturi. Plantele se vor planta într-o anumintă ordine, de la cea mai mare la cea mai mică, respectiv arborii apoi arbuştii, plantele perene, iar la sfârşit cele anuale.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite