Conferinţa unde sunt explicate noile reguli privind folosirea dronelor şi aparatelor de zbor fără pilot în România

Conferinţa unde sunt explicate noile reguli privind folosirea dronelor şi aparatelor de zbor fără pilot în România

Noile reglementari pentru folosirea dronelor intra in vigoare de la 1 ianuarie. FOTO unsplash.com

Aeroportul din Caransebeş va găzdui cel mai important eveniment din ţara noastră dedicat dronelor de uz comercial şi aparatelor de zbor fără pilot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 18 septembrie, începând, de la ora 10.00, va avea loc o conferinţă şi o expoziţie, prezentate şi online.  

Conferinţa va avea ca temă noile reglementări din domeniu şi prezintă soluţii la problemele critice cu care se confruntă utilizatorii comerciali, atunci când vine vorba de drone: probleme de reglementare, gestionarea datelor şi externalizarea lor versus insourcing, integrarea sistemelor şi multe altele. Va fi prezentat cu această ocazie noul regulament al UE pentru drone, începând cu 1 ianuarie 2021.

În cadrul expoziţiei vor putea fi văzute cele mai performante drone şi aparate de zbor fără pilot din România.

„Se va lansa primul program de cercetare şi de testare, într-un mod organizat şi într-un mod oficial, cu colaborarea autorităţii aeriene, cu colaborarea ROMATSA şi a unei firme din Irlanda, specializată în pregătirea operatorilor de drone. O să avem o conferinţă internatională unde se va discuta tot ce ţine de reglementarea în domeniu. Noile reguli vor fi publicate şi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021 şi aici practic vrem să armonizăm legislaţia cu tot ce se întâmplă în domeniu, în Europa”, ne-a declarat Gabriel Olariu, omul de afaceri care găzduieşte evenimentul pe Aeroportul din Caransebeş.

Conferinţa  va fi transmisă, de la ora 10.45, pe panoul de conferinţe online PriaDrone. Tot în cadrul evenimentului va fi prezentat şi şi proiectul „BANAT Air Park“, care poate reînvia sectorul de afaceri aeriene într-o regiune precum Banatul Montan, iar parte din această iniţiativă este lnsarea unui „coridor de experiment cu drone” la Aeroportul BANAT Caransebes (LRCS) ce va fi transmis în direct la ora 14.00.

Expoziţia va fi deschisă publicului de la ora 14.00, cu respectarea măsurilor de siguranţă pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

VĂ RECOMANDĂM şi:

Parteneriat între Universitatea din Galaţi şi BlueSpace Tehnology pentru producţia de drone

Cioban rătăcit într-o pădure plină de urşi din Ceahlău, căutat cu drone şi câini

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările