Conducerea unui spital judeţean cere sprijinul populaţiei pentru achiziţia unui aparat vital, de care au nevoie peste 3.000 de pacienţi

Conducerea unui spital judeţean cere sprijinul populaţiei pentru achiziţia unui aparat vital, de care au nevoie peste 3.000 de pacienţi

Singurul ecocardiograf din Spitalul Judeţean Reşiţa este pe punctual de a ceda definitiv, în momentul de faţă, mai multe operaţiuni care se fac cu acest aparat fiind imposibil de realizat din cauza defecţiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Confruntat cu mari probleme financiare spitalul din Reşiţa nu are banii necesari să achiziţioneze un ecocardiograf. Conducerea spitalului a demarat o campanie publică de sprijin şi cere tuturor celor care pot ajuta să facă donaţii pentru achizia aparatului.

 “Cel care îl avem funcţionează la limita a ceea ce ar trebui să facă. E foarte vechi, doar pe acesta îl avem şi e o mare problemă. Aici sunt mai multe tipuri de investigaţii care trebuiesc făcute şi cu acesta putem face investigaţii doar superficial, adică obţinem doar nişte informaţii minimale. Inclusiv sonda este stricată şi ne confruntăm cu mari probleme”, a declarat Waldemar Murgu, directorul Spitalul Judeţean din Reşiţa.

Peste 3.000 de bolnavi sunt trataţi, anual, în secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Ecocardiograful este vital pentru bolnavii de inimă, iar un astfel de aparat costă aproximativ 25.000 de euro.

În acest sens, a fost deschis un cont special pentru donaţii în cadrul asociaţiei Spitalului Judeţean de Urgenţă – „Salus Remedis“, la banca Raiffeisen, unde persoanele care doresc să se implice în campania de strângere de fonduri pot face donaţii în bani sau, pur şi simplu, pot ceda cei 2% din impozitul pe venit ori 20% din cel pe profit, în cazul persoanelor juridice.

Numărul contului este: RO36 RZBR 0000 0600 2065 5507

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările