Colţunaşi cu spanac. Ce ingrediente se folosesc pentru un gust delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În curând, spanacul va putea fi găsit la pieţele din toată ţara. Reţeta de astăzi, propusă de Uica Mihai, are la bază această plantă.

Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne propune o reţetă de primăvară, despre care spune că o pregăteşte atunci când are musafiri. Uica Mihai mai spune că întodeauna colţunaşii cu spanac au făcut impresie bună şi nu a avut reclamaţii. Iată, mai jos, reţeta.

“Frământă un aluat din 400 gr de făină albă, 4 ouă, 4 linguri de ulei, 4 linguri de lapte fiert şi răcit, 10 grame de drojdie şi o linguriţă de sare. Tehnica este cea a aluatului de tăiţei, frămânţi până ai un aluat vârtos, destul de dur dar elastic, iar încheieturile îţi plesnesc de durere. Şi înfăşori aluatul într- un prosop de in umezit şi bine stors şi îl laşi în frigider să zacă jumătate de ceas.

Apoi întinzi pe planşetă cu sucitorul o foaie mare, groasă de doi, maximum trei milimetri şi cu un pahar mare, decupezi cerculeţe identice care sub mâna ta pricepută, devin colţunaşi.

Iar umplutura lor se face astfel: tai julien două tulpini de ceapă verde sau ceva praz, îl căleşti în ulei, adaugi spanacul şi asezonezi cu sare şi piper. Amestecă tot timpul compoziţia şi lasă să se călească la foc iute până simţi că nu mai rămâne nici un strop de zeamă în ea.

E timpul să o tragi la o parte şi, amestecând încontinuu, să o răceşti până la 50- 60 de grade. Acum adaugă un ou crud, mai amestecă bine şi gata.

Iei cercurile de aluat în mijlocul fiecăruia pui o linguriţă de tocătură, formezi colţunaşii îndoind aluatul şi, cu ajutorul unei furculiţe, îi închizi presând marginile cu dinţii furculiţei.

Urmează ca în apa în care a fiert spanacul să pui colţunaşii să fiarbă la foc moale, ca să nu se spargă şi să îi laşi după ce ridică la suprafaţă, să mai fiarbă încă 2-3 minute.

Şi scoşi din zeamă, aşa fierbinţi, îi îmbăiezi cu unt, razi brânză deasupra şi înfuleci până la loc comanda. Simplu, nu? Şi buuuuun!!!”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite