Chifteluţe vegetale. Simple de pregătit şi extrem de bune la gust

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Paul, bucătarul bănăţean care găteşte cu public în cadrul proiectului „Bucătăria lui Paul“, recomandă pentru perioada de post chifteluţele vegetale

Sebastian spune că a ales acest preparat deoarece este foarte uşor de făcut şi se potriveşte ultimei săptămâni din Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

"Ideea acestor chiftele vegetale mi-a venit într-o dimineaţă. De obicei, dimineaţa fac un lucru clasic pentru oricine... deschid frigiderul şi văd ce găsesc înăuntru. Având în vedere că este post, dar şi sezonul legumelor proaspăt culese de către agricultorii noştri harnici, am făcut piaţa de curând şi era plin de verdeţuri.

Am scos: 2 morcovi, 2 cartofi noi, o jumătate de gulie, 2 cepe verzi, 2 căţei de usturoi şi 2 zucchini. În funcţie de numărul de persoane, proporţiile puteţi să le păstraţi aceleaşi, iar în cazul în care una dintre legume nu o aveţi, nu vă faceti griji, vor ieşi la fel de bune, doar că vor avea alt gust.

Acum, ca tehnică de gătire, este suficient să le daţi toate pe răzătoarea cea mică, mai puţin ceapa verde, care se toacă mărunt. Se storc de lichid şi se scot separat în alt bol. (Pont: Să nu aruncaţi zeama rămasă, deoarece aceasta poate fi folosită ca şi bază pentru orice ciorbă de legume sau un sos vegetal).

Se adaugă 4-6 linguri de pesmet şi se frământă bine de tot, până se observă că s-a legat. Se formează chifteluţe mici şi se trec prin făină, după care se aşează într-o tavă, pe hârtie de copt şi se introduc la cuptor la 150 de grade, circa 15-20 minute. Se pot servi cu orice garnitură (piure, legume mexicane, sos marinat, sos de usturoi). Eu vă doresc poftă bună şi nu uitaţi să puneţi multă dragoste în tot ceea ce faceţi", spune Sebastian.

Pe blogurile de bucătărie puteţi găsi reţete de chiftele şi cu alte ingrediente, de exemplu cu ţelină, ca cea de pe site-ul bucataras.ro.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite