Ceaiul verde, o binecuvântare pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Lidia Boje a început zilele acestea un curs de nutriţie la Reşiţa, printre alte asepecte evidenţiate intrând şi beneficiile ceaiului pentru un corp sănătos

Puţini dintre noi cunosc cu adevărat beneficiile ceaiului verde asupra sănătăţii organismului şi asupra frumuseţii tenului. Consumat zilnic ceaiul verde reduce senzaţia de foame, conferă energie şi luminozitate pielii.

Cu toţii ne dorim un trup sănătos şi armonios, iar remediile naturale ne stau la îndemână, de aceea specialiştii ne recomandă să profităm din plin de proprietăţile ceaiului verde. 

Consumat după fiecare masă ajută la arderea caloriilor, fiind indicat în dietele de slăbit. Dieta cu ceai verde poate fi considerată şi o dietă de detoxifiere datorită proprietaţilor pe care ceaiul verde le are. Detoxifierea organimsului înseamnă, de fapt, eliminarea substanţelor nocive acumulate în organism şi o mai bună evoluţie a funcţiilor acestuia.

Conform unor studii realizate de cercetătorii americani, persoanele care urmează dieta cu ceai verde îşi accelerează arderea grăsimilor de pe abdomen cu aproximativ 77% mai mult decat celelalte care nu consumă acest ceai.  Pe de altă parte ceaiul verde creşte imunitatea şi ajută în cazuri de balonări.

Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanţi şi flavonoizi. Specialiştii susţin că dintr-o ceaşcă de ceai verde se pot obţine nu mai puţin de 125+mg de flavonoizi. Persoanele cu o dietă mai bogată în flavonoizi s-a dovedit a fi mult mai puţin expusă riscului de a dezvolta boli cardiace. 

Antioxidanţii care se regăsesc în ceaiul verde sunt compuşi naturali care se regăsesc în numeroase alimente şi băuturi, cu rol important în protejarea organismului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi în exces. Radicalii liberi sunt acele molecule instabile care atacă fiecare celulă a corpului uman, cauzând apariţia bolilor cronice. Aceştia provin din numeroase surse precum: poluare, fumat, stres şi altele. Pentru a neutraliza radicalii liberi, organismul are nevoie de flavonoizi. Flavonoizii reprezintă acel tip de antioxidanţi cu un efect extraordinar asupra sănătăţii, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Flavonoizii se găsesc în frunzele arbustului de ceai verde, dar şi în vinul roşu sau în cacaoa din ciocolata neagră.

L-teanina, o altă substanţă care se regăseşte în ceaiul verde, stimulează activitatea creierului oferind o capacitate mai bună de concentrare şi  o stare de spirit extraordinară. Spre deosebire de cafeină, teaninei nu i-au fost descoperite efecte adverse. L-teanina este fabricată în sistemul de rădăcină al plantei de ceai cu scopul de a susţine producţia de flavonoizi în frunzele acesteia. 

Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi se eliberează mai încet în organism faţă de cea din cafea, iar acest efect lent constituie un avantaj, întrucât starea de bine, de revitalizare, pe care o induce în organism, se va prelungi cu mult faţă de cea dată de cafea, iar acest tip de cofeină ajută la purificarea organismului de toxine, stimulează circulaţia şi previne afecţiunile cardio-vasculare. 

Ceaiul verde poate fi folosit cu succes şi în îngrijirea tenului şi asta deoarece radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire. Polifenolii – adică unii din cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi şi care se regăsesc în ceaiul verde – ajută la neutralizarea radicalilor liberi, astfel încât procesul de îmbătrânire ajunge să fie mult atenuat. Ceaiul verde diminuează ridurile ajutând pielea să fie mai catifelată şi-i menţine elasticitatea. De asemenea, protejează pielea de iritaţii si inflamaţii fară să producă efecte secundare, reacţii alergice sau mâncărimi.

Ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea tonusului psihic, creând o stare generală de bine care se va reflecta în îndeplinirea cu succes a provocărilor cotidiene.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite