Cea mai în vârstă bănăţeancă are 107 ani. S-a născut cu nouă ani înaintea Regelui Mihai I, când Reşiţa nu avea rang de oraş

Cea mai în vârstă bănăţeancă are 107 ani. S-a născut cu nouă ani înaintea Regelui Mihai I, când Reşiţa nu avea rang de oraş

Barbara Masai a primit vizita lui Erwin Josef Ţigla FOTO FDGR

Cea mai în vârstă reşiţeancă, Barbara Masai a împlinit 107 ani. În ziua sărbătoririi, Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Caraş-Severin a vizitat-o şi i-a urat “La mulţi ani!”.

Cea mai veche locuitoare a Reşiţei, Barbara Masai, s-a născut pe 24 octombrie 1912. Adică în urmă cu 107 ani! În ziua sărbătoririi, Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din judeţul Caraş-Severin a vizitat-o pe Barbara Masai pentru a-i ura “La mulţi ani!” şi sănătate. 
 
Împreună a depănat în limba germană amintiri din Reşiţa de altădată.
 
Barbara Masai s-a născut cu nouă ani înaintea Regelui Mihai I (25 octombrie 1921), într-o perioadă în care Reşiţa nu avea încă statut de oraş, într-o familie de etnici germani cu opt copii.
 
A trecut prin două războaie mondiale. Nemţoaica spune că a avut norocul să scăpe de deportare doar pentru că are nume maghiar. 

A lucrat până la pensie la secţie de cusătorie pantofi. Spunea că munca şi hrana sănătoasă sunt secretele longevităţii ei. Nu a fumat şi nici nu a băut vreodată. Deşi nu mai aude foarte bine la vârsta ei, povesteşte că nu a fost niciodată bolnavă. 
 
Timpul liber şi l-a petrecut în mare parte citind sau plimbându-se alături de fiica ei, care din păcate a trecut la cele veşnice în urmă cu câţiva ani.

Îi place să spună că ea doreşte să treacă de 200 de ani.
 
 
Ea a povestit cu Erwin Josef Ţigla despre copilăria şi viaţa ei dintr-o altă epocă, despre experienţe pe care generaţia actuală din Reşiţa le-a cunoscut doar din cărţi. 
 
Din păcate, toţi membrii familiei ei au murit pe rând, iar acum un vecin cu suflet bun şi familia ei au grijă de ea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: