Când se deschide noul punct de trecere a Dunării cu bacul pe la Moldova Nouă. Va face legătură între România şi Serbia

Când se deschide noul punct de trecere a Dunării cu bacul pe la Moldova Nouă. Va face legătură între România şi Serbia

Lucrările la punctul de trecere a frontierei de la Moldova Nouă sunt pe ultima sută de metri

Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a anunţat că lucrările la noul punct de trecere a frontierei din oraş sunt înaintate.

Punctul de frontieră de la Moldova Nouă are o istorie zbuciumată. Ar fi trebuit să fie inaugurat în 2016, însă din cauză că administraţia locală nu şi-a făcut treaba acest lucru nu a fost posibil. Din 2017, când Primăria Moldova Nouă s-a achitat de toate sarcinile din proiect, până în august 2019, inaugurarea a mai fost blocată şi de Guvern, care nu s-a grăbit să dea o hotărâre ca să valideze înfiinţarea acestui punct de frontieră.

În cele din urmă s-a dat şi hotărârea, însă s-a constatat că mai existau câteva lucruri de făcut. De exemplu, nu era montată pasarela care face legătura dintre pontonul de acostare al bacului şi uscat şi nici exista un operator care să gestioneze această activitate.

Adrian Torma, primarul de la Moldova Nouă anunţă că aceste lucruri s-au reglat, săptămâna trecută, iar din noiembrie 2019 ar putea începe cursele între România şi Serbia.

“Ne apropiem de punerea în folosinţă a Punctului de trecere a frontierei cu Serbia cu bacul. Săptămâna viitoare vom continua demersurile pentru a începe cât mai curând cursele între România si Serbia. Bacul are posibilitatea să transporte 23 de autoturisme şi 50 de pasageri pietonali. Joi, 17 Octombrie, a fost semnat contractul cu operatorul care va gestiona activitatea de transport autoturisme si pasageri. Vom organiza si curse speciale pentru pasageri pietonali, cât şi o staţie de taxi”, arată edilul de la malul Dunării.

Torma mai spune că va avea o serie de întâlniri cu actorii din mediul privat pentru a încerca realizarea unor materiale de promovare a Clisurii Dunării, pentru a fructifica oportunităţile pentru investitorii din turism sau transport naval.

Punctul de trecere avea termen de finalizare în 2016, conform proiectului finanţat cu 2,3 milioane de euro din Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia. Până la aceea dată însă, Primăria Moldova Nouă nu a amenajat cheiul pentru acostarea bacului, un drum de acces de 1,2 kilometri şi punctul vamal cu nouă benzi de circulaţie.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: