Bruno Adamcsek lipseşte de pe mesajul de felicitare al lui Victor Ponta de pe facebook pentru expediţia pe Nanga Parbat

Bruno Adamcsek lipseşte de pe mesajul de felicitare al lui Victor Ponta de pe facebook pentru expediţia pe Nanga Parbat

Bruno a ajuns doar până la 7.500 de metrii FOTO http://www.nangaparbat2013.com

Premierul Victor Ponta i-a felicitat pe mebrii expediţiei româneşti pe Nanga Parbat dar, atunci când i-a enumerat nu l-a cuprins şi pe salvamontistul din Băile Herculane

Pe contul său de facebook premierul Victor Ponta a ţinut să fie alături de membrii expediţiei româneşti pe Nanga Parbat şi le-a transmis felicitări.

„Vreau sa le urez bun venit in tara lui Marius Gane, Aurel Salasan, Teo Vlad si Zsolt Torok - alpinistii romani care au cucerit, in premiera nationala, varful Nanga Parbat din Himalaya - 8.126 de metri, al noualea varf ca inaltime din lume.
 
Este o realizare extraordinara, cu atat mai mult cu cat echipa nu a folosit oxigen suplimentar sau serpasi. Felicitari pentru aceasta cucerire unica!
 
Va recomand sa vizitati site-ul oficial al expeditiei: http://www.nangaparbat2013.com/“ scrie premierul Ponta pe contul său de pe facebook.com.
 

Deşi, Bruno Adamcsek a trebuit să se întoarcă de la 7.500 de m, din cauza unor probleme de sănătate, acesta este membru al echipei şi are merite egale cu ceilalţi patru alpinişti. Lucrul acesta este demonstrat şi de cele postate pe site-ul oficial al expediţiei: „În data de 19 iulie a.c., echipa de alpinisti formată din Zsolt Török, Teo Vlad, Marius Gane, Aurel Sălăsan si Bruno Adamcsek, a reusit în premieră natională să escaladeze Vârful Nanga Parbat din Himalaya (8.126 m), pe ruta Schell. Cucerirea celui de-al nouălea optmiar al lumii s-a realizat pe un traseu care a durat mai bine de o lună de la data plecării din Bucuresti spre Pakistan. Echipa românească a fost si singura care a rămas pe munte în ultima parte a traseului, ca urmare a tragediei din 23 iunie, în care 11 alpinisti străini au fost ucisi într-un atac terorist asupra taberei Diamir, situată pe celălalt versant al muntelui.
Nanga Parbat, numit si „Muntele destinului“, este situat în partea vestică a lanului Himalaya, în Pakistan. Versantul Rupal, pe care au urcat alpinistii români, este cea mai mare si mai dificilă rută de escaladare a vârfului Nanga Parbat. Performanta alpinistilor români este cu atât mai apreciată cu cât dintre cei 200 de alpinisti care au atins acest vârf de-a lungul timpului, mai putin de 20 au ales să urce pe spectaculosul versant Rupal. Desi au mai fost două expeditii românesti care au încercat ascensiunea pe acest versant, niciuna dintre ele nu a reusit să atingă vârful până la echipa condusă de Zsolt Török. Anul 2013 este din nou unul bogat în performante înregistrate de alpinismul românesc în Himalaya“ scrie pe site-ul oficial al expediţiei. Asta chiar dacă şi Bruno a avut de înfruntat, spre exemplu, posibilitatea ca talibanii să-i ucidă şi pe ei, ca şi pe alţi alpinişti.

 
„Sunt nascut la data de 28.05.1962 in orasul Bocsa Montana, jud. Caras Severin. Dupa terminarea studiilor medii in Timisoara cu profilul electromecanic telecomunicatii, incep sa cochetez cu alpinismul pe care mi l-a insuflat unchiul meu Gotia Radu. Revenind din armata, incep catararea ca si sportiv la A.S. Sticla Tomesti sub indrumarea lui Virgil Viziteu, apoi imi continui performanta la Sanatatea Deva (cu Cornel Alexandru). Locuind in toti acesti ani in Timisoara, particip regulat cu sportivii din cadrul C.S. Poli Timisoara la antrenamente, inclusiv iesirile la Herculane“ se prezintă Bruno Adamcsek pe .site-ul oficial al expediţiei
 

 CITEŞTE ŞI:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: