Austriecii sunt tot mai interesaţi de Herculane. O importantă organizaţie internaţională urmăreşte eforturile tinerilor arhitecţi de la Herculane Project

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Herculane Project
FOTO Herculane Project

La sfârşitul săptămânii trecute, tinerii arhitecţi bănăţeni din Herculane Project au fost invitaţi la Viena, de către ICOMOS Austria - Consiliul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor.

Scopul întâlnirii a fost discutarea proiectului de la Herculane, privind conservarea şi reabilitarea Băilor Neptun. ICOMOS este una dintre cele mai mari organizaţii internaţionale cu misiunea de a proteja şi conserva monumentele istorice.

Ei au în fiecare ţară din lume câte o filială care se ocupă de probleme de patrimoniu ca şi cele de care ne lovim şi noi. Ne-au lansat această invitaţie pentru că au fost foarte interesaţi de proiectul nostru. Există o legătură puternică între Herculane, ca istorie şi dezvoltare culturală, cu Austria şi totodată doresc să ne ajute să includem Băile Herculane ca ansamblu cultural într-o listă pe care să o propună UNESCO, care se numeşte <<Cele mai frumoase SPA-uri ale Europei>>”, ne-a declarat Oana Chirilă, de la Herculane Project.

Austriecii caută cadrul potrivit să se implice cât mai mult în proiectele de salvare a patrimoniului de la Herculane. În aces sens, la şcoala de vară pe care Herculane Project o va desfăşura în acest an ar putea ajunge şi specialişti şi studenţi din Austria.

“Doresc foarte mult să ne ajute să dezvoltăm această componentă a lucrului cu tinerii şi cu studenţii pe care noi o facem în cadrul proiectelor noastre. Adică toate intervenţiile pe care le facem la Herculane să nu fie doar prin intermediul specialiştilor, ci şi să aibă o componentă educativă. Să utilizăm patrimoniul nu doar ca motor de dezvoltare a regiunii ci şi ca motor de educare, să creăm în jurul Băilor Herculane un grup specializat care să continue şi pe viitor să lucreze”, a mai spus Oana Chirilă

Reprezentanta Herculane Project crede că este extrem de important că se aude tot mai des despre Băile Herculane în afara graniţelor ţării, fapt care va fi de un mare ajutor pe viitor, pentru salvarea fabulosului patrimoniu cultural din staţiunea româneasă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite