Asistenţii sociali sunt cu ochii pe dascălul agresiv de la Bucova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul învăţătoarei acuzate că a făcut educaţie cu palma la Bucova a intrat în vizorul Protecţiei Copilului. Inspectorii şcolari au găsit-o nevinovată pe învăţătoarea acuzată că-şi loveşte elevii, dar asistenţii sociali verifică reclamaţiile.

Cazul învăţătoarei de la Şcoala cu Clasele I-VIII din Bucova, Elena Bugar, reclamată de părinţii a doi elevi de clasa I că ar fi adepta educaţiei cu palma, a intrat şi în vizorul reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin. 

Alexandru Sârbu şi Bobi Muntean s-au plâns, atât Inspectoratului Şcolar Judeţean, cât şi asistenţilor sociali, de faptul că odraslele lor sunt lovite şi bătute de către cadrul didactic care ar trebui să le îndrume primii paşi în viaţă. „Am reclamat-o pe această învăţătoare la Protecţia Copilului. Nu se poate să ne bată copii. Dacă eu nu dau în copilul meu, cum să accept să o facă învăţătoare?”, spune indignat Alexandru Sârbu.

Consecinţe grave ale violenţei


Ancheta Inspectoratului Şcolar a găsit-o nevinovată pe învăţătoarea Elena Bugar, care mai are doar trei ani până la pensie. Asistenţii sociali cercetează la rândul lor cazul, urmând să descopere dacă reclamaţiile celor doi părinţi au vreo susţinere. Camelia Bojinescu, psiholog în cadrul DGASPC, prezintă cele mai grave consecinţe ale abuzului fizic asupra elevilor. „În general, cadrele didactice care nu reuşesc să găsească o altă metodă de disciplinare a elevilor recurg la bătaie, ca metodă de constrângere, pentru a obţine comportamentele dorite. Copiii care sunt bătuţi în mod frecvent dezvoltă un sentiment de neputinţă, o parte dintre aceştia încearcă să devină puternici apelând la acţiuni riscante şi neacceptate social, ajungând astfel în conflict cu legea, sau, mai grav, la acte suicidare”, susţine psihologul.

Învăţătoarea din Bucova a fost mustrată pentru că s-a răstit la copii şi a ridicat tonul în mod nejustificat. Psihologul Camelia Bojinescu condamnă chiar şi un astfel de comportament. „Ca adult, trebuie să-ţi controlezi reacţiile şi să reacţionezi astfel încât copilul să înţeleagă ceea ce vrei să-l înveţi. Disciplinarea unui copil este extrem de importantă în formarea personalităţii acestuia, dar este important ca aceasta să fie efectuată corect. Copiii care dezvoltă sentimente de furie din cauza pedepselor fizice tind să-şi verse furia pe cei mai mici şi mai slabi decât ei”, a adăugat specialistul.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite