Armin Anghel, tânărul care are rezolvare pentru orice problemă tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărului îi plac cablurile şi aparatura tehnică, iar pentru că s-a îndrăgostit de o fată în vacanţa petrecută în Spania a hotărât să rămână acolo. De la cea mai fragedă vârstă, lui Armin i-a plăcut tehnologia. Dacă în copilărie și-a terorizat mama cu demontările obiectelor casnice, acum este apreciat pentru ceea ce face.

 „Mama îmi povesteşte că de fiecare dată când plângeam, dădea volumul tare la televizor şi mă liniştea. Mai târziu, aveam să demontez acel televizor şi mama plângea”, povesteşte, zâmbind, Armin. „De când mă ştiu, mă atrage tehnica. Primul televizor l-am demontat când avem patru ani. Am avut noroc că era scos din priză. Eram acasă numai cu bunicul meu. Când s-a întors mama de la serviciu, m-a găsit în mijlocul camerei cu bucăţi din televizor în braţe”, îşi aminteşte tânărul reşiţean.

„Mă fascina conţinutul obiectelor“

Armin povesteşte că nu a luat bătaie pentru acea întâmplare. „Meşteritul” lui a continuat cu un aparat radio de bucătărie şi un călcător. „Mă fascina conţinutul acestor obiecte. Mai ales că nu înţelegeam ce e cu ele, de ce sunt acolo şi care este rostul lor”, spune tânărul. Când Armin a crescut, lucrurile s-au mai simplificat puţin.

„Îmi era foarte clar ce specializare voi avea. Nu am învăţat bine la şcoală, dar la partea tehnică nu mă putea întrece nimeni”, explică tânărul. Armin a urmat cursurile Grupului Şcolar Construcţii de Maşini Reşiţa. Şi-a schimbat locul de muncă de câteva ori, deşi are numai 23 de ani. În urmă cu două luni, a plecat în vacanţă la Madrid şi a ales să rămână acolo. „Mi-am întâlnit jumătatea. O cunoşteam pe Valentina de pe Internet, unde, de altfel, ne-am şi împrietenit. M-am îndrăgostit pe loc de ea, atunci când am văzut-o în carne şi oase. Este cea mai directă persoană pe care am cunoscut-o în viaţa mea”, spune Armin.

„Are un simţ al umorului ieşit din comun şi mă ajută să depăşesc orice situaţie dificilă. Vacanţa din acest an am hotărât să o transform într-un stil de viaţă. Aşa că am luat decizia să rămân aici”, spune Armin. Acasă, la Reşiţa, atât prietenii, cât şi familia lui Armin au rămas consternaţi de decizia tânărului. „Toată lumea ştie că sunt un tip spontan. Nu le-a plăcut vestea mea la început, dar acum s-au acomodat cu ideea”, povesteşte Armin, mustăcind. În plus, tânărul electronist este convins că viaţa îi rezervă de acum şi mai multe surprize plăcute.

„M-am înscris la facultate, dacă tot am rămas aici, pentru că în România am avut un program de muncă nonstop, astfel că am preferat să fac ceea ce îmi place, în schimbul orelor plictisitoare de cursuri”, spune tânărul.

„Valentina m-a convins să mă înscriu şi am ascultat-o”, adaugă reşiţeanul. Acum, Armin este hotărât să termine facultatea la care e student în primul an şi să înveţe foarte bine limba spaniolă, astfel încât să o egaleze pe Valentina, care este plecată din România de mai mulţi ani.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt pasiunile tale?
Îmi place fotografia. Ştiu că este la modă ca toată lumea să facă poze, însă am citit numeroase cărţi depre modul în care trebuie să faci o fotografie şi ce presupune arta fotografică. Primul aparat foto l-am cumpărat din primul meu salariu.

Care a fost primul tău job?
Am lucrat ca editor imagine la studioul local de televiziune din Reşiţa, Banat TV, unde pe lângă montaj, mi-am băgat nasul peste tot pe
partea tehnică, astfel încât să rezolv problemele care apăreau pe această linie. De cele mai multe ori, îmi reuşeau combinaţiile.

Ce-i place
„Îmi plac oamenii sinceri, fotografia, domeniul IT şi călătoriile. Îmi place spontaneitatea şi cred că lucrurile simple sunt cele mai frumoase. De asemenea, îmi place să fiu atent la ceea ce se întâmplă în jurul meu”.

Ce nu-i place
„Răutatea, invidia şi să pierd vremea. Oamenii care nu au ce face, cred că nu se cunosc suficient de bine şi au o problemă legată de sine”.

Profil
Născut. 15.07.1986
Experienţă. Tehnician electronist
Studii. Student
Familie. Necăsătorit

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite