Aquaparcul cu apă termală din Băile Herculane, investiţia care ar putea relansa staţiunea bănăţeană

Aquaparcul cu apă termală din Băile Herculane, investiţia
care ar putea relansa staţiunea bănăţeană

Primăria Herculane reia o idee mai veche, de a realiza aquaparc în staţiune, pentru a atrage şi turiştii mai tineri. Aquaparcul ar urma să se ridice pe Paltoul Coronini şi investiţia se ridică la aproximativ 9 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentaţia e realizată din 2011, când proiectul trebuia să primească banii necesari, circa 9 milioane de euro, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, condus la aceea vreme de Elena Udrea, prin faimosul program de relansare al turismului balnear.  Proiectul s-a blocat din cauza problemelor legate de exproprierile terenurilor, care nu s-au realizat şi din lipsa banilor, pe care ministerul a uitat să-i mai aloce.

Autorităţile locale au prins curaj să discute din nou despre aquaparcul din Herculane, după vizita efectuată, la începutul lunii mai, de către ministrul Mircea-Titus Dobre, care le-a cerut să actualizeze documentaţia şi să o trimită pentru a fi cuprinsă în Master Planul de Investiţii în Turism, care va fi făcut public la 1 iulie.

”Noi am depus deja documentaţia la Ministerul Turismului, important este să găsim şi finanţare pentru acest proiect, care se ridică undeva la 9 milioane de euro. Locaţia rămâne Platoul Coronini, pentru că acolo deţinem cea mai mare suprafaţă de teren. Am discutat cu domnul ministru, care a spus că ne sprijină pe latura aceasta, dar să vedem dacă anul acesta bugetul va permite. Ne-a prins deja în Master Plan, acum aşteptăm să vedem ce se va întâmplă”, a declarat  Cristian Miclău, primarul din Băile Herculane.

Aquaparcul din Herculane ar fi primul din România în care toate bazinele vor fi alimentate cu apă de la un izvor termo-salin. Aquaparcul va include bazine de înot interioare şi exterioare, tobogan, spaţii de relaxare cu şezlonguri şi pentru alimentaţie publică. Faza de execuţie ar putea crea aproximativ 120 de locuri de muncă, iar cea de operare are prevazută 34 de posturi. În total, va avea 1500 de locuri şi va funcţiona pe tot parcursul anului. Realizarea acestui aquaprak ar transforma Băile Herculane într-o staţiune permanentă, nu cu caracter sezonier cum este în prezent.

Bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii turistice

Până la găsirea banilor pentru Aquaparc, administraţia locală din Herculane va semna în zilele următoare contractul pentru o finanţare europeană de 3,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea turismului.

În cursul acestei săptămâni o să semnăm contractul de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii de turism. E vorba de fonduri europene, aproximativ 3,5 milioane de euro, din care vom reabilita Parcul Vicol, trei poduri din staţiune şi două pieţe publice. Banii sunt pe Axa 7.1, prin POR – Dezvoltarea infrastucturii de turism, prin ADR Vest”, a mai spus primarul din Băile Herculane.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: