Angajaţi în slujba fărădelegii. Tot mai mulți polițiști depășesc limita legalității

Angajaţi în slujba fărădelegii. Tot mai mulți polițiști depășesc limita legalității

Poliţiştii corupţi mai au o şansă la Curtea de Apel Timişoara

Tot mai mulţi infractori îmbracă în ultima vreme uniforma de om al legii. Agenţii de circulaţie sau poliţiştii de frontieră au luat şpagă dintotdeauna. La fel cum au luat şi doctorii, conductorii de tren, dascălii sau funcţionarii de la ghişeele statului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape că nu e român care să nu fi dat măcar o dată în viaţă un cartuş de ţigări, o sticlă de whisky sau o pungă de cafea pentru a obţine cu celeritate ceva, pentru a fi iertat de o amendă sau pentru un şase la un examen la care n-a avut chef să înveţe. Şpaga din zilele noastre îmbracă însă o altă formă, de crimă organizată, mai ales la cei angajaţi în slujba legii.

În sălile de judecată ale instanţelor din Caraş-Severin şi nu numai au ajuns în ultimii ani zeci de poliţişti certaţi cu legea penală. Cei mai mulţi au fost trimişi în negura boxei pentru fapte de corupţie, şpăgile în aceste cazuri variind de la 50 de euro, bani ce au fost găsiţi la agenţii de circulaţie Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea, până la multe mii de euro, cum este cazul lui Marcel Tiucă, căruia procurorii îi impută 7.500 de euro.

    Curios este că, ministrul de interne, Traian Igaş, are numai semnale pozitive. “Chiar este de apreciat munca poliţiştilor de frontieră din această zonă care în ultima perioadă au organizat foarte multe acţiuni încununate cu succes”, a caracterizat Igaş activitatea poliţiştilor de frontieră din Caraş-Severin.

Citește un subiect amplu despre polițiștii corupți astăzi în noul număr ADS Reșița


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările