Andrei Dumitrescu este tânărul pasionat de sporturi de stradă

Plimbările cu bicicleta au dezvoltat o altfel de pasiune pentru Andrei, iar acum săriturile sunt specialitatea lui. De când se ştie tânărul adoră să facă sport, indiferent de gen. A început cu hanbalul, apoi a făcut fotbal, iar de aproape doi ani practică un sportul de stradă BMX.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născut. 27 mai 1994
Educaţie. Elev în clasa a X-a la Liceul „Mircea Eliade“ Reşiţa, secţia Matematică -Informatică
Familie. Singur la părinţi

 „Această pasiune o am de ceva timp. Mă uitam la emisiuni cu sporturi extreme şi printre acestea erau şi cele despre acest gen de activitate. Am început să fiu tot mai atras de BMX şi mi-am dorit foarte mult o bicicletă specială pentru a practica acest sport“, povesteşte Andrei.
Părinţii lui au descoperit pasiunea tânărului, iar în urmă cu doi ani s-au hotărât să-i facă un cadou mai special. „Chiar de ziua mea tatăl meu m-a dus la un magazin de biciclete ca să-mi aleg una. Îmi aduc aminte că pe vremea aceea o astfel de bicicletă era la un preţ cam mare, dar tatăl meu mi-a cumpărat-o chiar şi în aceste condiţii“, aşi aminteşte tânărul.
Andrei spune că oamenii din oraş se mai uită ciudat la el atunci când iasă cu bicicleta, diferită de cele standard. „M-am obişnuit cu privirile oamenilor, dar sper ca pe viitor să-şi schimbe mentalitatea“, povesteşte Andrei.

Repară biciclete
Andrei spune că este complet absorbit de hobby-ul său. Pentru că sportul pe care îl practică presupune sărituri complicate de pe un obstacol pe altul, bicicleta lui trebuie mai mereu reparată. „Îmi place mult să repar biciclete. Am învăţat să le repar după ce am avut câteva probleme cu una dintre ele şi am fost nevoit să o desfac. De atunci îi ajut şi pe prietenii mei cu reparaţia la biciclete“, spune Andrei. Tânărul şi-a propus să promoveze cât mai mult acest gen de sport şi cât mai mulţi tineri să se îndrepte spre BMX.


Întrebări şi răspunsuri

Cât de dificile sunt săriturile pe care le faci?
În general, sunt foarte dificile. Eu am avut norocul să nu mă rănesc. Acum, după mai multe antrenamente, nu pot să spun că-mi este greu să le fac, dar de fiecare dată îţi doreşti să iasă în alt fel.

Până unde te gândeşti să mergi cu această pasiune?
Cu toate că în stăinătate este un sport foarte cunoscut, la noi încă ne întreabă oamenii ce facem. Îmi doresc ca oamenii să ne accepte aşa cum suntem, nişte tineri care practică un sport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările