Anchetă DIICOT la PSD Caraş-Severin. Acuzaţiile sunt de şantaj şi grup infracţional organizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DIICOT – DGA au început de ieri o acţiune de audiere a unor suspecţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat care prin acţiuni de şantaj urmărea să instaleze în funcţii de conducere în instituţiile din Caraş-Severin persoane agreate de PSD.

Conform publicaţiei locale expressdebanat.ro sunt 16 suspecţi până la această oră, printre ei numărându-se parlamentarii PSD de Caraş-Severin Luminiţa Jivan şi Ionuţ Chisăliţă. Pe lângă liderii social-democraţi de la nivel de judeţ, vor ajunde la audieri şi Codrin Ştefănescu sau Georgică Severin, directorul Societăţii Române de Radiodifuziune.

"Aceştia ar avea legătură cu încercarea de eliminare a managerului Laura Sgaverdea de la conducerea Radio Reşiţa şi cu instalarea unor jurnalişti apropiaţi partidului. Laura Sgaverdea a anunţat încă de anul trecut că va sesiza organele de cercetare penală, surse apropiate anchetatorilor susţinând că în perioada următoare mai mulţi angajaţi ai postului vor da cu subsemnatul la DIICOT. Fostul şef al Poliţiei din Caraş-Severin, Viorel Avram, ar fi fost şi el victima unei infracţiuni de şantaj. Mai exact, pentru că nu ar fi dorit să plece de bunăvoie din funcţie pentru a fi instalat un şef agreat de PSD, ar fi fost linşat mediatic pentru a se creea premisa unui control justificat, urmat eventual de sancţiuni", arată sursa citată

Vizate sunt însă multe alte instituţii în care s-au făcut schimbări imediat după ce Ion Mocioalcă a plecat din PSD. Practic, la acea vreme se punea problema schimbării tuturor celor care erau consideraţi a fi oamenii lui Mocioalcă.

APIA, Direcţia Sanitar Veterinară, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Silvică sunt doar câteva dintre aceste instituţii. Şefa PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, a confirmat că va fi audiată astăzi în calitate de suspect. „Nu ştiu prea multe, înţeleg că au chemat aproape tot partidul. E un dosar legat de şefii instituţiilor deconcentrate. Nu vreau să fac acum niciun fel de comentariu, dar din punctul meu de vedere nu au fost probleme, nu cred că s-a făcut ceva cu încălcarea legii!”, a spus Jivan pentru expressdebanat.ro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite