Alimentul miraculos care înlocuieşte cel mai bine carnea. Reţeta unui pateu delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Cercetătoarea Virginia Faur, cunoscută în Banat pentru medicametele şi reţele naturale pe care le-a brevetat, spune că există un aliment cu mare aport nutritiv, care poate oricând să înlocuiască carnea cu succes, fiind mult mai sănătos.

“În primul rând nu conţine gluten, care este duşmanul silenţios. Apoi, din făina de hrişcă se pot face: pâine, biscuiţi, sărăţele. Hrişca combate diabetul şi depresia. Protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare şi a hipertensiunii arteriale. Conţine: 18% proteine cu un mare aport nutritiv, aminoacizi esenţiali (printre care: arginină, lizină, triptofan, cisteină, threonină), minerale (fier, zinc, magneziu, seleniu, fosfor şi potasiu), fibre 5%. Are compuşi cu valoare antioxidantă (precum rutinul) şi taninuri. Are multă vitamină K. Menţionez că, măcinate, seminţele dau o făină superioară grâului integral”, afirmă Faur.

Virginia Faur are şi o reţetă de pateu de hrişcă, pe care v-o prezentăm mai jos.

PATE DE HRIŞCĂ

Ingrediente:

1 pahar (200 g) hrişcă boabe

200 g ceapă

150 ml ulei de măsline (sau cât cere)

1 linguriţă de sare (4,1 g)

1 linguriţă de piper (1,8 g)

jumătate de linguriţă rasă enibahar (0,6 g)

1 linguriţă rasă boia (2,3 g)

Mod de lucru: Se pune dimineaţa hrişca la înmuiat 4 ore. Se căleşte ceapa cu uleiul şi sarea. Când ceapa a devenit moale şi sticloasă, se adaugă boiaua, piperul şi enibaharul. Când s-a răcit complet, se adaugă hrişca înmuiată în prealabil. Se pasează cu blenderul. Consistenţa se reglează cu puţină apă.

Nouă motive pentru care să consumi hrişcă

1. Nu conţine gluten şi este bogată în vitamine şi minerale.

2. Este un real „medicament” pentru sistemul cardiovascular (scade colesterolul rău, scade tensiunea arterială şi împiedică coagularea excesivă a sângelui).

3. Protejează împotriva cancerului de sân şi a altor cancere hormono-dependente, datorită lignanilor. Aceştia sunt convertiţi de flora intestinală în enterolacton şi enterodiol, substanţe similare estrogenilor, dar care reduc riscul apariţiei cancerului şi a dezechilibrelor hormonale la femei.

4. Nu conţine chimicale. Hrişca creşte aşa de repede încât nu are nevoie de pesticide sau alte substanţe dăunătoare.

5. Este poate cea mai bună sursă de proteine uşor digerabile. Asta o face să fie un substitut perfect pentru carne, mai ales pentru cine urmează cure de slăbire sau dietă vegetariană.

6. Îi poate ajuta pe diabetici. Multe studii arată că hrişca ar putea fi folosită în controlarea diabetului.

7. Ajută la eliminarea apei din organism. Retenţia de apă poate deveni o problemă dacă nu este controlată din timp. Hrişca ajută la eliminarea surplusului de lichide din organism

8. Ajută în curele de slăbire.

9. Este un aliment de tip yang, conform principiilor de alimentaţie macrobiotică. Macrobiotica este o teorie orientală care stabileşte liniile directoare pentru promovarea longevităţii şi bunăstării.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite