Alexandra Rotar se pregăteşte pentru Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanca se implică mult în viaţa comunităţii, ceea ce recomandă tuturor tinerilor, dar viitorul ei este influenţat de calitatea învăţământului englezesc. Elevă în ultimul an la Liceul „Traian Vuia“ din Reşiţa, Alexandra se gândeşte serios la viitorul ei.

PROFIL
Născută. 14 aprilie 1991, Reşiţa
Studii. Elevă clasa a XII-a Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa
Familie. Singură la părinţi

Tocmai de aceea s-a gândit că cel mai bine pentru ea ar fi să studieze în străinătate, mai exact la o Universitate din Marea Britanie.
„Datorită faptului că un coleg de la Centrul de Voluntariat studiază deja în Marea Britanie, am hotărât să-mi încerc şi eu norocul. Astfel, în luna martie am aplicat la una din Universităţile din Birmingham“, povesteşte Alexandra Rotar.

Tânăra aşteaptă deocamdată răspunsul englezilor, dar este convinsă că şi simplul fapt că a avut curajul să aplice este un pas înainte. Profilul pentru care Alexandra a optat este unul legat de servicii.
„Şi în România există un astfel de profil, dar nu aşa de complex. În Marea Britanie acest profil cuprinde o gamă variată în ceea ce priveşte managementul hotelier, iar rata de angajare este mult mai mare având în vedere faptul că ei se bazează mai mult pe practică“, a mai spus tânăra.

Voluntară de patru ani

În clasa a IX-a, Alexandra a participat la o acţiune de recrutarea  a voluntarilor organizată de Centrul de Voluntariat Reşiţa în urma căreia a decis să devină voluntar.
„După prima întâlnire cu voluntarii mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fiu în preajma lor. Tocmai de aceea am decis să mă implic în astfel de acţiuni. Îmi aduc aminte de prima activitate la care am participat. Era vorba de stagiul de formare unde apropierea între tineri s-a făcut cu ajutorul jocurilor în natură desfăşurate la Văliug la Vila Klauss“, mai spune Alexandra.

Schimburi de experienţă

Alexandra spune că proiectele la care a participat, cele de schimb de experienţă în străinătate, au avut un rol importatnt în viaţa sa, dar cele mai mari satisfacţii le-a avut aici, la nivel local.
„Acţiunile defăşurate în Reşiţa au fost unele dintre cele mai reuşite. Mă refer la «Zilele Tinereţii», «Ziua europeană fără maşini» şi multe altele. Scopul principal ar fi acela ca tinerii să se implice mai mult în viaţa de zi cu zi a comunităţii în care trăiesc. Chiar dacă am participat la schimburi de experienţă în unele ţări din Europa, faptul că reuşim să aducem un zâmbet pe feţele reşiţenilor este dovadă că ceea ce facem nu facem în zadar“, a mai spus Alexandra.

Întrebări şi răspunsuri

Ce reprezintă pentru tine Centrul de Voluntariat?
Faptul de a fi în mijlocul oamenilor şi acţiunile desfăşurate mi-au dat posibilitatea de a-mi forma personalitatea şi independenţa în ceea ce priveşte propriile idei.

Ce îi sfătuieşti pe tineri?
Cred că cel mai important este ca ei să fie destul de curajoşi şi să încerce cât mai multe lucruri noi care mai târziu se pot transforma în adevărate beneficii.

Ce-i place
"În general îmi place optimismul. Mă simt foarte bine atunci când zâmbesc oamenilor, iar ei la rândul lor mă răsplătesc cu aceeaşi monedă, adică un surâs sincer“, a spus Alexandra.

Ce nu-i place
„Îmi displac lucrurile făcute pe jumătate, nu-mi place manipularea în masă. Sunt de părere că oamenii sunt destul de inteligenţi să aibă propria părere despre ceea ce se întâmplă în jurul lor“, a spus tânăra reşiţeancă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite