A plecat cu ATV-ul pe Muntele Semenic şi a rămas fără benzină.  Jandarmii şi salvamontiştii l-au căutat aproape toată noaptea

A plecat cu ATV-ul pe Muntele Semenic şi a
rămas fără benzină.  Jandarmii şi
salvamontiştii l-au căutat aproape toată noaptea

Tânărul era foarte speriat şi intrase în uşoară stare de hipotermie /FOTO Jandarmeria Caraş-Severin

În seara zilei de 06 august, efectivele Postului de Jandarmi Montan Văliug, Caraş-Severin, au fost alertate, deoarece prin apelul unic de urgenţă 112, a fost sesizat faptul că un tânăr, în vârstă de 18 ani, s-a rătăcit în zona Muntelui Semenic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul împreună cu alţi doi prieteni, toţi de cetăţenie străină, au plecat cu ATV-urile din localitatea Gărâna în direcţia Cantonului Murgila, din masivul Semenic, rămânând fără combustibil acesta s-a rătăcit de grupul din care făcea parte.

 Începând cu ora 22:34, jandarmii montani au început deplasarea către zona indicată, ţinând legătura telefonică cu şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin care deţinea informaţii privind coordonatele GPS a zonei în care numitul M.S. s-a rătăcit. Pe un traseu greu accesibil din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, echipajul de jandarmi a reuşit să găsească persoana în cauză, în jurul orei 02:35, la aproximativ 4 km de Cantonul Murgila.

La sosirea salvatorilor tânărul era într-o uşoară stare de hipotermie, deshidratat şi foarte speriat. Acesta nu a avut nevoie de alte îngrijiri medicale şi nu a fost nevoie de solicitarea ambulanţei. Misiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 04:15, persoana fiind aşteptată şi preluată de familie. Mulţumim pentru buna colaborare Serviciului Salvamont Caraş-Severin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările