Primăria unuia dintre cele mai depopulate oraşe dă bani locuitorilor să facă copii. Suma se acordă şi familiilor care adoptă

Primăria unuia dintre cele mai depopulate oraşe dă bani locuitorilor să facă copii. Suma se acordă şi familiilor care adoptă

Foto primariaresita.ro

Locuitorii unui oraş din Banat primesc 500 de lei la naşterea fiecărui copil, conform unui proiect iniţiat şi promovat de către un consilier şi primarul municipiului.

Consiliul Local al Reşiţei a aprobat miercuri, 20 decembrie, proiectul consilierului PSD Mirel Sabo şi al primarului Ioan Popa, prin care proaspeţii părinţi să fie recompensaţi de către primărie cu suma de 500 de lei. Mirel Sabo spune că această sumă a fost gândită ca un cadou, nu ca un ajutor social, pentru ca să poată beneficia de ea toate familiile indiferent de veniturile avute.

"Am considerat că este binevenit un astfel de stimulent. E o încurajare, de fapt! Un cadou, putem să spunem pentru că nu am vrut să fie considerat un ajutor social şi nu l-am limitat de veniturile obţinute. Singura condiţie este ca unul din cei doi părinţi să fie avut domiciliu stabil în Reşiţa, în ultimii doi ani, înainte de a se naşte copilul. Am pus cu doi ani înainte, pentru ca să evităm cazurile în care să se mute în Reşiţa, cu domiciliu, atunci când află că este însărcinată, doar ca să primească aceşti bani", spune Mirel Sabo, iniţiatorul proiectului.

Hotărârea va merge la Prefectura Caraş-Severin pentru validare, iar dacă juriştii de acolo o vor considera legală, umează să intre în vigoare chiar din această lună.

Într-un top al oraşelor care au înregistrat cea mai drastică scădere a populaţiei, Reşiţa se află pe locul al doilea cu un minus de circa 30.000 de locuitori, pe prima poziţie aflându-se Braşovul cu o pierdere de 76.000 de locuitori.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: