UPDATE VIDEO Schimb de replici halucinant într-o şcoală din Vâlcea. Un elev îşi ameninţă profesoara: „Mă piş pe ea, o bat când iese din şcoală!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vâlcea

Nici n-a început bine şcoala şi au şi apărut deja incidente în şcoli. Un videoclip postat pe YouTube joi, 13 septembrie, sub titulatura „Smardoi de Vâlcea ameninţă că bate profesoara”, a declanşat o anchetă, incidentul fiind raportat tuturor autorităţilor, motiv pentru care astăzi va fi dezbătut în Consiliul Profesoral.

Update, ora 15.45 În urma audierilor care au avut loc astăzi la Poliţie, s-a luat decizia reţinerii pentru 24 de ore a elevului din clasa a XI-a, de la un liceu din Râmnicu Vâlcea, care şi-a ameninţat profesoara cu bătaia.  

Liceanul recalcitrant are 20 de ani.

Update, ora 13.00 Poliţia Vâlcea a anunţat că s-a întocmit un dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. 

„În fapt, ieri, 13 septembrie, în jurul orei 09:00, un elev din clasa a XI-a a avut o discuţie în contradictoriu cu un cadru didactic, în timpul orei, recurgând apoi la ameninţări. Incidentul a fost filmat şi încărcat pe internet. Astăzi, 14 septembrie, au fost demarate cercetările în acest caz, persoana bănuită fiind adusă la sediul Poliţiei pentru audieri. Investigaţiile continuă, urmând să se dispună măsurile legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

- Ştirea iniţială - 

Cazul elevului agresiv a fost semnalat în presa locală de Vocea Vâlcii. Ei au fost cei care au aflat unde s-a petrecut incidentul şi cine este tânărul din imagini nemulţumit de modul în care a fost punctat la o lucrare.

Dialogul dintre elevul S.R. şi profesoara lui este halucinant, după cum se vede şi în imagini. Dacă la început, pare rezonabil în anumite limite, elevul fiind ferm convins că a făcut bine: „Păi, ce scrie? Vă citesc eu, să vedeţi că e bine. Arătaţi-mi şi mie unde am greşit, vă rog frumos. Deschideţi cartea! Doamna, sunteţi profesoară şi trebuie să-mi explicaţi unde am greşit! Explicaţi-mi, vă rog frumos, unde am greşit!”, pe parcurs tonul şi atitudinea se schimbă. 

Băiatul se enervează, începe să bată cu degetul în catedră şi să aibă un ton imperios: „Păi, citeşte acolo! Citeşte şi arată-mi şi mie unde am greşit!”, iar de la persoana a doua plural se trece la persoana a doua singular. 

Când este ameninţat că i se scade media la purtare, elevul răspunde: „Ce face? Ai pus acolo minus 10”, „Minus un punct” îi răspunde pofesoara, moment în care tânărul îi cere: „Dar, mai citeşte o dată lucrarea”. 

Când i se cere să nu mai vorbească la „per tu”, el spune: „Ba vorbesc cum vreau eu” şi insistă să-i fie recitită lucrarea. 

Atitudinea lipsită de respect a elevului recalcitrant este susţinută şi de colegi, unii înjură, alţii râd, unii sunt atenţi la celulare, alţii comentează fapt ce-l determină să spună la final: „Mă piş pe ea!”  şi se laudă că o va bate, când o va prinde în afara şcolii: „O bat când iese din şcoală!”. 

Tânărul recalcitrant este elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea şi potrivit surselor celor de la Vocea Vâlcii, evenimentul a fost reclamat încă de ieri autorităţilor, motiv pentru care astăzi se va întruni Consiliul Profesoral pentru a dezbate acest caz şi a se lua măsurile care se impun.

Despre licean se ştie că a mai avut astfel de comportamente şi în trecut, motiv pentru care a fost exmatriculat şi reintegrat, potrivit legislaţiei în vigoare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite