VIDEO Scene de o violenţă rară într-un local din Ţara Loviştei. Bătăuşii, reţinuţi 24 de ore: „I-am filmat, să-i vadă poliţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătaie într-un local din Racoviţa - Vâlcea în Ţara Loviştei - victime şi bătăuşi Foto capturi video
Bătaie într-un local din Racoviţa - Vâlcea în Ţara Loviştei - victime şi bătăuşi Foto capturi video

În Racoviţa, judeţul Vâlcea, o grupare de bărbaţi certaţi cu legea a terorizat o comunitate. Ultimul episod sângeros s-a consumat la finele săptămânii trecute, când un tată şi fiul acestuia au căzut victime pumnilor şi picioarelor agresorilor. Doi dintre cei trei bătăuşi vor fi prezentaţi marţi, 11 iunie, judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

GALERIE FOTO

Scene cumplite au fost filmate într-un bar din Racoviţa, o comună din nordul judeţul Vâlcea, din Ţara Loviştei, chiar de către cei care au fost martori fără să vrea la episodul sângeros. Ulterior, filmările au fost postate pe YouTube de presa locală.

În imagini se văd mai mulţi bărbaţi împărţind pumni, picioare, capete, folosindu-se de tot ce le pică în mână: mătură, coasă, bidoane, dar şi cum clienţii, printre care şi copii, fug speriaţi când văd că episodul escaladează. Bătaia are loc pe terasa unui bar, iar cei din local se văd nevoiţi să închidă uşa, ca să nu fie părtaşi la violenţe.

Mai mulţi localnici încearcă fără succes să îi calmeze pe agresorii care par să se creadă într-un film de acţiune. „Normal că îi filmez, să îi vadă poliţia”, se aude vocea unei tinere pe fundal care cere să fie chemată poliţia, în timp ce urlă la agresori să nu mai lovească.

Întrebarea „Eşti puşcăriaş?”, repetată provocator către fiul victimei, i-a determinat pe agresori să-şi îndrepte furia şi asupra acestuia, deşi din imagini pare că băiatul nu încearcă decât să aplaneze scandalul. Când tatăl ameţit de atâta bătaie sare în apărarea fiului, bătăuşii o iau iarăşi razna, transformându-i pe cei doi în sac de box.

„Îmi tremură mâinile şi picioarele”, recunoaşte persoana care filmează, lucru care se observă şi pe filmare. „L-au leşinat pe omul ăsta pe scări. Băi, nu mai daţi, că e plin de sânge, vă rog eu frumos. Vai... a luat coasa! Îi dă cu coasa! Doamne, ce frică îmi este”, se mai aude aceeaşi voce pe fundal.

Atenţie, urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

      

Ieri, doi dintre cei trei agresori implicaţi în scandalul de la finele săptămânii trecute au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de poliţiştii din Racoviţa, cu sprijinul poliţiştilor criminalişti şi de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Brezoi, pentru violenţe într-un local public. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea: „În urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut că în data de 8 iunie, în jurul orei  19.20, trei tineri, din comuna Racoviţa, judeţul Vâlcea, ar fi lovit cu pumnii şi picioarele două persoane de sex masculin, tată şi fiu, de 50 şi respectiv 27 de ani, cei dintâi neîntrerupând violenţele, în pofida intervenţiei şi insistenţelor martorilor. Din declaraţiile martorilor a reieşit că agresorii nu ar fi la prima abatere de acest gen, iar acţiunile acestora au creat o puternică stare de temere şi de nesiguranţă”.

Cei doi agresori reţinuţi au 25 şi respectiv 20 de ani, ambii fiind din localitate. De ieri, se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, fiind cercetaţi pentru „lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare, fapte prevăzute de Codul Penal”.  

Potrivit presei locale - „Vocea Vâlcii” - gruparea de etnie romă terorizează de mai multă vreme întreaga comună. Ultimul scandal a avut loc în satul Copăceni şi a pornit de la un foc de ţigară, pe care victima în vârstă a refuzat să-l dea, fie pentru că nu a avut de unde, fie pentru că nu a vrut. Bărbatul agresat a fost transportat la spital de un echipaj SMURD, cu un traumatism cranio-facial şi o plagă la arcada dreaptă. 

„Suntem cotropiţi de rudari, aceiaşi indivizi au bătut încă un bătrân acum o lună şi poliţia nu face nimic, sunt protejaţii primăriţei, ai şefului de post, suntem mai ceva ca pe vremea comunistă”, au declarat martorii reporterilor de la Vocea Vâlcii.

Astăzi, de 11 iunie, cei doi agresori vor fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Judecătoriei Brezoi, în vederea luării măsurii arestării preventive. 

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al treilea agresor, un tânăr de 17 ani, tot din comuna Racoviţa, acesta va fi cercetat în libertate, pentru comiterea aceloraşi infracţiuni. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite