UPDATE VIDEO Românul sancţionat cu un avertisment de oamenii legii: „Tu, fără mască, vii să mă cerţi pe mine?” Reacţia Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâmplarea s-a petrecut duminică seara, 17 ianuarie, în Râmnicu Vâlcea, a fost filmată şi, apoi, postată la scurt timp pe reţelele de socializare.

Update, ora.13:10 Poliţia Vâlcea ne-a comunicat că în acest caz s-au dispus cercetări pe linie internă, atât pentru nerespectarea măsurilor privind Legea 55 / 2020 referitoare la purtarea obligatorie a măştii de protecţie, cât şi privind normele de conduită şi etică profesională.

„În contextul informaţiilor apărute în articolul de presă : Românul sancţionat cu un avertisment de oamenii legii: „Tu, fără mască, vii să mă cerţi pe mine?”, postat la data de 18 ianuarie a.c, pe site-ul adevărul.ro, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea vă informează: 

Poliţistul despre care faceţi vorbire în articol îşi desfăşoară activitatea în cadrul Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Vâlcea al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova.

În urma articolului publicat conducerea secţiei a dispus verificări pe linie internă pentru nerespectarea normelor de conduită şi etică profesională, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală prevăzute de Legea 55/2020.

Vă mulţumim pentru orice sesizare referitoare la eventuale nereguli în ceea ce priveşte activitatea poliţiştilor.”

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Din imagini reiese că un echipaj mixt mobil, format dintr-un poliţist şi un jandarm, a oprit maşina de serviciu ca să-i atragă atenţia unui trecător asupra nepurtării corecte a măştii de protecţie. 

Scena a fost filmată şi surprinde clar că tocmai unul, dintre cei care se presupune că trebuiau nu numai să aplice legea ci şi să o respecte, nu purta nici el mască de protecţie împotriva virusului SARS - CoV-2. 

Poliţistul - şofer în această misiune - ţinea masca pe o ureche, amănunt care i-a atras atenţia cameramanului, Viorel Cherăscu, jurnalist la o televiziune locală.

Acesta a reacţionat, în timp ce jandarmul explica faptul că avertismentul s-a făcut în baza Legii 55 / 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19.

„Deci, dumneavoastră îmi spuneţi mie că trebuie să port masca pe nas?”, l-a întrebat cameramanul pe jandarm.  

„Da, da”, a venit răspunsul prompt, moment în care jurnalistul i s-a adresat poliţistului: „Dumneavoastră n-aveţi voie, sau...?”, dorind să afle dacă legea este obligatorie pentru toată lumea.  

„Haideţi, serviciu uşor”, le-a urat apoi, în timp ce poliţistul îşi punea masca pe faţă. Abia atunci jandarmul s-a întors oarecum surprins de ironia situaţiei, către colegul său. Jurnalistul le-a spus unde lucrează, le-a mulţumit pentru avertisment şi la rândul său, ironic, i-a avertizat: „Să nu vă fac de râs!”.

Apoi, în timp ce maşina de Poliţie se îndepărta a mai comentat: „O să vă faceţi de râs, îmi pare rău, dumneavoastră aţi vrut-o!... Bă, voi sunteţi nebuni? Pe bune! Tu, fără mască, vii să mă cerţi pe mine că nu o am pe nas? Bravo, mă!”, a conchis cameramanul.

Vă mai recomandăm şi:

Hackerville şi Camorra: cum i-au ajutat românii pe mafioţii italieni să spele zeci de milioane de euro. Banii din zidul unei vile şi „avionul condamnaţilor” VIDEO

De la coada vacii la studii în SUA: locurile copilăriei premierului Cîţu, încremenite în Evul Mediu FOTO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite