VIDEO Un român beat criţă a fost evacuat de poliţişti dintr-un avion care pleca de la Londra spre Bucureşti. Bărbatul le-a ameninţat cu moartea pe stewardeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident a avut loc vineri, 10 mai, într-un avion care urma să plece spre Bucureşti din aeroportul londonez Luton. Un bărbat a urcat la bordul cursei Wizz Air beat criţă, potrivit martorilor, şi a început să facă scandal nemulţumit că avionul a fost ţinut pe pistă chiar din cauza lui.

Românul beat criţă s-a urcat într-o cursă Londra – Bucureşti, iar din cauza lui zborul a suferit o întârziere de zeci de minute. Violenţa verbală a fost la un pas să degenereze în violenţă fizică, după ce şefa de echipaj, româncă şi ea, i-a explicat de ce nu poate să zboare în asemenea condiţii. 

O filmare realizată de un pasager a ajuns pe YouTube. Din ea reiese starea de nervozitate a bărbatului, dar şi limbajul agresiv, plin de înjurături. La un moment dar, pe fundal se aude şi vocea căpitanului aeronavei care spune că este o problemă de securitate şi că vor fi luate măsuri.

Pasagerii martori la întreaga scenă spun că au asistat la momente tragi-comice, la limita absurdului, în care un român ce abia se ţinea pe picioare încerca să le explice unor englezi, din echipajul de la sol, motivele solide, în concepţia lui, pentru care se afla în respectiva stare şi pentru care era musai să ajungă în România. În apărarea sa a menţionat faptul că îi este frică de zbor şi că a băut ca să-şi facă „niţel curaj” şi că nu poate renunţa la zbor pentru că trebuie să ajungă la o „pomană de şapte ani”, dar aici s-a încurcat în detalii: menţionând că este vorba când de fiica sa, când de soţie, când de mamă.   

„A fost comic să-l auzi în engleză explicând chestia cu pomana. În concluzie, el considera că nu făcuse nimic, trebuia lăsat să zboare. S-a pus jos pe scaun şi a zis, de această dată în româneşte, să vină poliţia să-l dea jos, că îşi bagă şi face şi nu ştim cine e el şi altele care nu pot fi reproduse”, ne-a povestit un pasager – martor la întregul incident. 

Pe lângă înjurături şi ameninţările cu moartea chiar, la adresa stewardezelor „chit că face puşcărie”, spuse doar în română, din reportoriul nu a lipsit nici şantajul emoţional şi intimidarea. Bărbatul a menţionat că nu vrea să se dea jos pe motiv că „nu trebuie să facem cum zic «ei»”, referindu-se la străini în general, fiindcă în caz contrar „ne vor juca cum vor vrea”, dar şi că luptă pentru o cauză mai mare, pentru „demnitate în Europa”, că tot vin alegerile europarlamentare.

Martorii au mai precizat că în timp ce vocabularul în limba engleză al bărbatului recalcitrant era alcătuit doar din cuvinte atent folosite, adică era numai „lapte şi miere”, în română a folosit întregul arsenal de înjurături.

Până la urmă, românul a fost dat jos din avion de către poliţia aeroportuară ai căror reprezentanţi au cerut scuze pasagerilor, în mare parte români, pentru incident şi întârziere. Pe numele bărbatului, care a acuzat o „conspiraţie a statului paralel”, s-a deschis un dosar penal în Anglia.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite