VIDEO Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, acuzat de violenţă fizică, în plină campanie electorală: „I-a dat cu o geantă în cap“

VIDEO Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, acuzat de violenţă fizică, în plină campanie electorală: „I-a dat cu o geantă în cap“

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău Foto Adevărul

O plângere împotriva primarului Mircia Gutău, candidat la alegerile locale din 27 septembrie pentru un nou mandat, a fost depusă la Poliţia Râmnicu Vâlcea de către o persoană care susţine că a fost victima unei agresiuni.

Incidentul s-a petrecut marţi dimineaţa, 22 septembrie, în Cartierul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea. Un bărbat care împărţea fluturaşi, cu informaţii despre unul dintre candidaţii la Primăria Râmnicului şi acuze la adresa actualei conduceri a administraţiei publice locale, susţine că a fost sechestrat de către o persoană care l-a apostrofat pentru acţiunea sa, pe motiv că este ilegal ceea ce face.

Între timp, la faţa locului, a apărut şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău, care candidează la un nou mandat la primărie, care s-ar fi înfuriat.

Potrivit reclamantului, primarul l-ar fi lovit cu geanta în cap, în care transporta pliantele şi l-ar fi umilit, punându-l să strângă „mizeria” rezultată în urma împrăştierii conţinutului servietei.

Există o înregistrare apărută în spaţiul public şi postată pe site-ul publicaţiei „Timpul de Vâlcea” din care reiese că incidentul ar fi avut mai mulţi martori oculari, dintre care unul chiar a imortalizat imagini, dar care pretinde că îi este teamă să le dea publicităţii, întrucât are interese personale la Primărie (de ridicat o autorizaţie). 

Înregistrarea care surprinde mărturia unei persoane legată de acuzaţia de violenţă la adresa primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, Sursa - Timpul de Vâlcea

 

„I-a luat geanta, i-a aruncat actele...”

„V-am spus, de băgat nu mă bag, pentru că am nişte treburi de rezolvat la Primărie. Dacă rămâne tot el (primarul Mircia Gutău - n.r.)...” se aude în fundal vocea celui care a filmat incidentul. Vine şi replica din partea altcuiva: „Nu rămâne”, la care cameramanul amator răspunde: „Nu se ştie...”. 

Urmează un dialog inteligibil, iar apoi aceeaşi voce: „Păi, cred că m-a şi văzut cineva, de la maşina lui (a primarului - n.r.)... I-a dat cu o geantă în cap (primarul - n.r.). Da, i-a luat geanta, i-a aruncat actele...” mai povesteşte martorul ocular, moment în care apare şi Virgil Pârvulescu, candidatul PNL la Primăria Râmnicului, care se recomandă. 

Victima care împărţea pliante este reprezentant al organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea. 

„Eu vă spun că nu ar trebui să vă temeţi”, se aude vocea lui Virgil Pârvulescu pe fundal. „Este adevărat, dar lucrurile trebuie să intre în normal în oraşul nostru”, mai spune candidatul. 

„Dacă vreţi, vă pot arăta ce-am filmat”, le propune martorul interlocutorilor săi. 

„Dacă puteţi să ne daţi ce aţi filmat, să se vadă că a fost el aici şi tot ce s-a întâmplat, ne-aţi putea ajuta”, se aude o altă voce pe fundal, moment în care cameramanul le propune să urce, la el, acasă, în blocul de unde a urmărit scena, pentru a le arăta filmarea.  

Informaţiile din pliante care l-ar fi făcut pe primarul din Râmnicu Vâlcea să-şi iasă din minţi sunt legate de salariile de care beneficiază acesta, administratorul oraşului şi restul conducerii Primăriei, de 10 ori mai mari decât un salariu obişnuit.  
 

Primarul a mai fost acuzat şi că ar fi pus oamenii să bată un alt rival

Edilul Mircia Gutău nu se află la prima acuzaţie de violenţă fizică. În urmă cu două luni, un alt reprezentant al aceluiaşi contracandidat (PNL), fost coleg de partid cu actualul primar, l-a acuzat pe acesta că ar fi pus oamenii să-l bată. Dosarul se află în cercetare. 

La o săptămână de la producerea respectivului incident, edilul a dat publicităţii nişte imagini din care reiese că „presupusa victimă” s-ar fi lovit singură, căzând de pe un gard, în aceeaşi seară în care cei doi ar fi trebuit să se întâlnească. 

Bogdan Costinescu, fost consilier local, susţine că a fost victima răzbunării primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău Foto Facebook

„A căzut ca dobitocul în cap”, comenta Mircia Gutău la acea vreme, arătându-se convins că i-a fost întinsă o cursă şi că este el de fapt victima unei răzbunări.

Scandalul la vremea respectivă a izbucnit după ce în spaţiul public au apărut imagini cu un puternic impact emoţional care arătau o persoană desfigurată pe masa de operaţie. 

Fotografie compromiţătoare

Tot în spaţiul public au apărut informaţii legate de faptul că imediat după incident de marţi 22 septembrie la faţa locului s-a deplasat unul dintre adjuncţii inspectorului şef al Poliţiei Vâlcea, persoană asupra obiectivităţii căreia planează multe suspiciuni, dată fiind atât relaţia cu un fost şef, acum parlamentar, care l-a promovat în funcţii şi care acum se află în cercul de apropiaţi al primarului Mircia Gutău, dar şi o imagine apărută în presă, în urmă cu câţiva ani, de la o masă la care se afla conducerea Poliţiei de la acea vreme şi cea a Primăriei. 

Imaginea care pune sub semnul întrebării natura relaţiilor între capii Poliţiei Vâlcea şi ai Primăriei Râmnicu Vâlcea Foto Arhivă Adevărul

În imaginea surprinsă, la o zi a Poliţiei Române, apare respectivul poliţist în timp ce toarnă de băut actualului primar. Fotografia în sine pune sub semnul întrebării natura relaţiilor dintre cei implicaţi.

 

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Scandal la vârful administraţiei locale din Râmnicu Vâlcea. Primarul, despre un rival: „A căzut ca dobitocul în cap“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările