FOTO VIDEO Povestea de dragoste din curtea unităţii militare. Cine este femeia care a spus „Da!“ cu arma în mână, în ziua depunerii jurământului de credinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea de dragoste din curtea Ministerului Apărării Naţionale, finalizată cu o cerere în căsătorie la şcoala militară din Vâlcea FOTO Daciana Stoica
Povestea de dragoste din curtea Ministerului Apărării Naţionale, finalizată cu o cerere în căsătorie la şcoala militară din Vâlcea FOTO Daciana Stoica

Un moment emoţionant s-a consumat joi, 24 octombrie, în cadrul depunerii jurământului de credinţă pentru ţară la o unitate de geniu din Râmnicu Vâlcea.

GALERIE FOTO

39 de subofiţeri, din care 33 sunt femei, angajaţi din sursă externă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, au depus joi, 24 octombrie, jurământul de credinţă faţă de ţară, în cadrul Centrului de Perfecţionare, EOD şi Geniu „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea. Unul dintre ei, sublt. Ruxandra Spirache - a fost cerută în căsătorie cu această ocazie, de faţă cu toată unitatea, de către iubitul ei, militar şi el, mr. George Ionuţ Olteanu.

Cererea vine după numai şase luni de relaţie, iar surpriza care a coincis cu momentul jurământului a constituit un secret extrem de bine păzit, care a avut un scenariu bine pus la punct şi mai mulţi complici.

La finalul ceremoniei de depunere a jurământului militar, comandantul unităţii vâlcene, lt.col. Cristian Gabriel Arinton, a invitat-o pe sublt. Ruxandra Spirache să transmită mesajul de mulţumire al subofiţerilor care au jurat credinţă patriei. Înainte de a cere permisiunea pentru a pleca în formaţie, alături de colegi, acesta l-a invitat pe prietenul tinerei să deconspire surpriza pregătită. 

După eveniment, cei doi protagonişti ne-au acordat un interviu în care au mărturisit cum s-au cunoscut, cum a evoluat povestea lor de dragoste,  şi cum s-a ajuns la surpriza din curtea unităţii militare de la Vâlcea.

    

Pe post de complice - comandatul unităţii militare din Vâlcea

Mr. George Olteanu a fost îmbrăcat în haine civile la eveniment, fiindcă nu face parte din şcoala militară de la Vâlcea. S-a apropiat la finalul discursului iubitei sale cu un buchet de trandafiri.

„Vreau să-ţi mulţumesc pentru toată iubirea pe care ai adus-o în viaţa mea. Mă simt deosebit de onorat că ai ales să faci parte din familia mare a Armatei României şi aş fi fi împlinit din toate punctele de vedere dacă ai face parte şi din familia mea”, i-a spus acesta tinerei militar, dăruindu-i florile.

   

Emoţionată din cauza încărcăturii jurământulu şi a ţinerii discursului, dar mai ales de gestul cavaleresc al iubitului care a întrebat-o în genunchi: „Vrei să fii soţia mea?”, Ruxandra Spirache a spus de două ori da: „Da, din toată inima”.

Complice la această surpriză a fost chiar comandantul unităţii, lt.col. Cristian – Gabriel Arinton care nu doar că a ştiut ce se va întâmpla, dar a şi „conspirat” la realizarea momentului. Ca să nu le pună în umbră pe celelalte doamne şi domnişoare militar, ori pe colegii bărbaţi care au depus jurământul în aceeaşi zi cu Ruxandra, a decis să o aleagă pe ea să fie cea care ţine discursul de mulţumire din partea subofiţerilor. O alegere deloc dificilă, pentru că aceasta întrunea toate condiţiile necesare unui astfel de moment: tinereţe şi talent oratoric.

Cerere în căsătorie la depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară la o unitate de geniu din Râmnicu Vâlcea Foto Sebastian Neacşu

Iar din afara cazarmei, complice au fost prietenele şi verişoarele Ruxandrei, care au ştiut ce pregătea iubitul acesteia şi chiar au păcălit-o că nu pot fi prezente la jurământ.

Cât despre momentul ales, deşi iniţial a spus că nu a căutat unul anume, ulterior mr. George Olteanu a recunoscut că a totul s-a bazat pe un scenariu. „Am pus cap la cap acest puzzle şi cred că a ieşit cum trebuie”.

S-au cunoscut în curtea Ministerului Apărării Naţionale, dar relaţia s-a închegat în online

George şi Ruxandra s-au cunoscut la locul de muncă, la Bucureşti, s-au remarcat în curtea Ministerului Apărării Naţionale, iar ulterior s-au regăsit în mediul online, unde le-a fost mai uşor să închege o relaţie care a evoluat rapid.  

„N-a ştiut nimeni din familie de această surpriză. Părinţilor mei le-am spus când au venit la unitate, iar părinţii ei au aflat odată cu toată lumea”, ne-a mărturisit mr. George Olteanu, ulterior.

Cererea în căsătorie vine după numai 6 luni de relaţie. Cei doi, deşi vor lucra în cadrul aceluiaşi minister, vor fi separaţi pentru a evita conflictul de interese. Mr. George Ionuţ Olteanu lucrează şi învaţă la Bucureşti, dar este din Râmnicu Vâlcea, în timp ce logodnica lui este din Bucureşti şi a venit la un stagiu militar la unitatea din Râmnicu Vâlcea.

Poveste de dragoste în curtea Ministerului Apărării Naţionale - slt Ruxandra Spirache şi mr George Olteanu Foto Daciana Stoica

La Vâlcea, Ruxandra mai are o săptămână de executat din pregătirea impusă, iar după absolvire se va întoarce la Bucureşti, unde îşi doreşte să urmeze o carieră ca jurist procesual în cadrul Direcţiei Generale Juridice la Secţia procese. 

George este student la Masterul Comandă şi Stat Major din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite