VIDEO FOTO Poliţiştii vâlceni aflaţi la un pas să fie executaţi de romi, avansaţi în grad. A apărut filmul urmăririi dubiţei suspecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul poliţiştilor din Vâlcea care au fost agresaţi de un clan de romi în Călina - Prundeni este departe de final. Poliţiştii tocmai au fost recompensaţi, iar pe internet a apărut filmul urmăririi în trafic, de la care a pornit tot scandalul.

GALERIE FOTO

De Ziua Naţională a României, o serie de poliţişti vâlceni au fost înaintaţi în grad înainte de termen - 10 ofiţeri şi nouă subofiţeri.

Printre cei din urmă se află şi poliţiştii implicaţi în cazul de acum două săptămâni, din Călina - Prundeni. În afara celor doi agenţi de poliţie de la posturile comunale din Olanu şi Ioneşti, care fac parte din Secţia de Poliţie 4 Rurală, a mai existat un poliţist avansat în grad, de la Drăgăşani, unul dintre primii care şi-au salvat colegii.

Între timp, pe Facebook, pe o pagină de socializare a fost postat şi filmul urmăririi în trafic a dubei în care se aflau cei doi romi, de la care a pornit întregul scandal: fraţii Bursă - Marin şi Constantin, acum după gratii.

Filmul nu are sonor, spre final se vede clar duba urmărită şi cum poliţiştii coboară din maşină cu pistoalele în mână. De asemenea, imaginile surprind duba depăşind pe linie continuă, accelerând şi poziţionându-se mereu în faţa maşinii de poliţie pe axul drumului, ca poliţiştii să nu poată să depăşească. La final, după ce poliţiştii coboară din maşină cu pistoalele în mână, apare în cadru încă o maşină care intră după dubiţă şi poliţişti. 

Istoricul cazului

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, doi agenţi de poliţie au fost la un pas să fie executaţi de un clan de romi din comuna Prundeni (sat Călina) după ce au urmărit în trafic o dubă suspectă pe care au încercat să o oprească folosind pistoalele din dotare. 

La domiciliul suspecţilor, poliţiştii au fost întâmpinaţi de mai mulţi romi care i-au agresat fizic, ameninţat, deposedat de armele din dotare şi le-au îngrădit libertatea de mişcare, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie de la Drăgăşani.

Ulterior, pe reţelele de socializare a mai apărut o informaţie potrivit căreia, după ce au fost deposedaţi de arme şi sechestraţi în curtea imobilului romilor, aceştia „le-au pus pistoalele la tâmplă, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul, doar că încărcătorul era gol, poliţistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi!”, potrivit sindicatului poliţiştilor EUROPOL.  

Fraţii Bursă sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Ei au fost prinşi în Slatina - Olt, după ce în noaptea ultrajului au încercat să scape de repercusiuni, fugind din localitate.

„Poliţiştii sunt un exemplu, mai ales că sunt la început de carieră”

Revenind la avansarea în grad a poliţiştilor implicaţi, doar doi din cei trei poliţişti avansaţi în grad, în urma scandalului din noaptea de 19 / 20 noiembrie, au fost prezenţi la festivitatea de premiere. Cel din Foto - dreapta sus - care a suferit leziuni puţin mai grave decât colegul său, este poliţist în comuna Olanu - Vâlcea - ag. Ştefan Marius Chică, iar cel din rândul al doilea, din dreapta, (în poză) este poliţistul care le-a venit în ajutor - Sorin Octavian Ştefănescu de la Poliţia Drăgăşani. Celui de-al treilea agent nu i-a permis starea de sănătate să fie prezent - este vorba despre ag. Răzvan Gheorghe Marinescu, de la Poliţia Ioneşti, cel căruia romii i-au provocat şi o fractură de piramidă nazală. 

Unul dintre poliţiştii agresaţi de clanul de romi de la Călina - Prundeni din judeţul Vâlcea - de la postul de poliţie Ioneşti Foto Facebook

La solicitarea reporterului „Adevărul”, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, cms. Sorin Oară ne-a transmis următorul mesaj legat de avansarea poliţiştilor implicaţi în cazul de ultraj: 

„Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, pentru merite excepţionale în atingerea obiectivelor Poliţiei Române, agenţii de poliţie Răzvan Gheorghe Marinescu , Ştefan Marius Chică şi Sorin Octavian Ştefănescu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, se avansează în gradul profesional următor (agent principal de poliţie - n.r.), înaintea îndeplinirii stagiului minim, cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne. 

Colegii noştri au dat dovadă de eroism, punându-şi viaţa în pericol pentru prinderea unor infractori periculoşi şi tragerea lor la răspundere. Poliţiştii au acţionat cu profesionalism şi curaj, folosind în intervenţia lor armamentul din dotare. Faptele lor sunt cu atât mai mult de apreciat având în vedere că ei sunt la început de carieră, pe care le-o dorim plină de reuşite şi satisfacţii profesionale. Îi felicităm încă o dată şi considerăm că sunt un exemplu de urmat pentru toţi poliţiştii vâlceni şi nu numai”.   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite