VIDEO Motivul pentru care i s-a refuzat unui vâlcean cu rezidenţă în Italia să voteze la referendum. Ulterior, s-a revenit asupra deciziei

VIDEO Motivul pentru care i s-a refuzat unui vâlcean cu rezidenţă în Italia să voteze la referendum. Ulterior, s-a revenit asupra deciziei

Unui vâlcean cu rezidenţă în Italia i s-a interzis iniţial să voteze pentru referendum Foto captură video

Un incident neplăcut s-a petrecut într-o secţie de votare din Râmnicu Vâlcea. Unui bărbat cu rezidenţă în Italia, care a venit acasă pentru a-şi rezolva nişte probleme medicale, nu i s-a permis iniţial decât votul pentru alegerile europarlamentare. Ulterior, după ce cazul a devenit public, s-a revenit asupra deciziei.

Un vâlcean care a mers duminică, 26 mai, la o secţie de votare din Râmnicu Vâlcea, a avut surpriza neplăcută de a i se interzice să voteze pentru referendum.

Bărbatul, plecat de aproape 25 de ani în Italia, a venit acasă să-şi rezolve problemele medicale şi să voteze. Numai că la secţia de votare unde s-a prezentat cu paşaportul, singurul act pe care susţine că îl deţine, preşedinta de secţie i-a permis să voteze numai pentru alegerile europarlamentare. 
 
„Vreau să votez şi nu mă lasă să votez pentru referendum”, a declarat acesta unui post local de televiziune - „TV Vâlcea 1”, imediat la ieşirea din secţia de vot. „Mi-a spus că nu poate să mă lase să votez decât pentru alegerile europarlamentare. Nu e just. Am vorbit cu prietenii mei din Italia şi ei votează pentru ambele, cu acelaşi paşaport pe care-l am şi eu. Nu au acte româneşti, ci doar paşaport şi certificat de naştere, ca mine. De ce în Italia se poate şi aici nu? Nu este aceeaşi lege?”.
 

Ulterior, după ce cazul a devenit public, Biroul Electoral Judeţean Vâlcea a venit cu clarificări şi persoanei în cauză i s-a permis să voteze şi pentru referendum.
 
Astăzi, românii de pretutindeni sunt chemaţi la urnele de vot pentru a decide cine le vor fi cei 32 de reprezentanţi în Parlamentul European, dar şi pentru a răspunde la cele două întrebări din cadrul referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. Iată aici care este prezenţa la vot în judeţul Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: