VIDEO Liviu Dragnea, decorat de Patriarhul Daniel. Preoţii i-au cântat vicepremierului „Vrednic este!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, după primirea Ordinului "Sfinţii Martiri Brâncoveni". Foto Adevărul
Liviu Dragnea, după primirea Ordinului "Sfinţii Martiri Brâncoveni". Foto Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a primit Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru ajutorul acordat unor biserici. La semnalul Preafericitului Daniel, preoţii i-au cântat lui Dragnea „Vrednic este!”.

Momentul a avut loc la Mânăstirea Hurezi, din Vâlcea, unde viceprim-ministrul Liviu Dragnea a asistat la slujba de resfinţire a picturii bisericii ctitorită în urmă cu trei secole de voievodul Constantin Brâncoveanu.

La finalul slujbei oficiată de un sobor de ierarhi, sub conducerea Preafericitului Părinte Daniel, vicepremierul Liviu Dragnea a fost chemat pe scenă. Patriarhul României a precizat că viceprim-ministrul primeşte Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru ajutorul acordat mai multor mânăstiri din apropierea Bucureştiului.  

„Domnul viceprim-ministru Liviu Dragnea a ajutat mai multe mânăstiri de pe lângă Bucureşti si de aici, şi noi îi oferim acest ordin, Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, şi pentru ajutoarele viitoare, si de încurajare. (...) Pe noi ne-aţi ajutat, dar nu spun cât şi cum, ca să nu trezim invidie dar, oricum, pe noi ne-aţi ajutat mult. Oricum, ce promite, face. Nu promite mult, dar ce-a promis a şi făcut”, a spus Preafericitul Daniel. 

Imediat, la semnalul Patriarhului, preoţii i-au cântat vicepremierului Liviu Dragnea „Vrednic este!”. La finalul ceremoniei, social democratul s-a arătat surprins şi tulburat de gest. 

„Am venit cu mare drag şi cu mare dragoste, pentru că este un loc sfânt şi am venit la o mare sărbătoare. Am avut şi onoarea să primesc această distincţie care m-a copleşit, nu mă aşteptam, recunosc că rar am fost atât de surprins. (...) Eram destul de tulburat în acel moment”, a comentat Liviu Dragnea. 

Surprinşi s-au arătat şi unii dintre preoţii prezenţi la în curtea Mânăstirii Hurez, care ştiu că „Vrednic este!” se cântă, în general, la slujba de hirotonire. Acelaşi ordin l-a primit şi Florin Epure, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Vâlcea, dar Preafericitul Daniel i-a îndemnat pe preoţi să-i cânte doar „La mulţi ani!”. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite