VIDEO Ieşire sălbatică a primarului din Râmnicu Vâlcea, la finalul unei şedinţe de consiliu local: „Mi-e scârbă de astfel de oameni! Să nu-i mai daţi acreditare“

VIDEO Ieşire sălbatică a primarului din Râmnicu Vâlcea, la finalul unei şedinţe de consiliu local: „Mi-e scârbă de astfel de oameni! Să nu-i mai daţi acreditare“

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea FOTO justitiecurata.ro

Extrem de sensibil la ce scrie presa despre el, primarul din Râmnicu Vâlcea recidivează în comportamentul faţă de unii jurnalişti. La ultima şedinţă de consiliu local, derulată la finele lunii trecute, edilul Mircia Gutău a avut o ieşire incontrolabilă la adresa unei ziariste. Abia zilele trecute înregistrarea discuţiei a început să se răstogolească în mediul virtual şi să provoace reacţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

O înregistrare cu primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău - proaspăt achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de corupţie, după ce a executat 2 ani de închisoare şi a obţinut o sentinţă CEDO de condamnare a României în acest caz - vorbindu-i necuviincios unei jurnaliste la finele unei şedinţe de CL, a devenit virală în ultimele zile. 
 
Schimbul de replici s-a petrecut sub privirile jenate ale întregului consiliu local, ale jurnaliştilor prezenţi la întrunire şi ale altor martori. 
 
„Profit de ocazie, domnule Ionescu (purtătorul de cuvânt al Primăriei – n.r.) să vă spun ca de luna viitoare să daţi acreditare la toţi ziariştii, cu excepţia domnişoarei din spate, care-şi permite cu neruşinare să scrie că am fost arestat pe 24 octombrie. Ruşine, ruşine! Sunteţi o ruşine pentru presă, o ruşine ordinară! (...) Astăzi am primit achitare, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după 12 ani de suferinţă şi vă permiteţi cu neruşinarea specifică să mă faceţi în ziar... că eu şi cu Veţeleanu (viceprimarul – n.r.) am fost arestaţi. De unde aveţi informaţia asta? Aţi făcut de ruşine şi BCR. (...) Până acum v-am iertat. De acum încolo vă acţionez în instanţă. (...) O ruşine. Mi-e scârbă de astfel de oameni! Mi-e scârbă! Da, îmi asum (ce spun - n.r.)”.
 
Destul de şocaţi de ce se întâmplă, nimeni din cei prezenţi nu a spus un cuvânt, un singur consilier local a dorit să afle doar în ce condiţii se vor da acreditările, la şedinţele de Consiliu Local fiind permis în mod normal accesul oricui.
 
Jurnalista care a fost ţinta atacurilor primarului Gutău a publicat în ziar un material despre o presupusă arestare: „ ZVON – Gutău a fost ridicat de DNA! Se apropie funia de laţ? / Se tot vorbeşte în urbea noastră, de câteva zile, că Gutău a fost ridicat, miercuri 24 octombrie, dintr-un restaurant şi dus la audieri, alături fiindu-i directori din direcţii, dar şi vicele Veţeleanu şi asta, spune gura târgului, pentru că sfidează procurorii. Despre procurorii de la Vâlcea nici nu are rost să vorbim, se pare că au frică de el şi dosesc plângerile penale, inclusiv dosarul cu uzurparea de calităţi ofociale care de când s-a întors de la Judecătoria Brezoi a fost încuiat într-un sertar. Poate procurorii care l-au luat de la masă nu au teamă de Gutău şi chiar îşi fac datoria, punând pe primul loc legea şi nu puterea celui care sfidează. Dacă zvonul se confirmă, deşi 80% aşa este, vom afla!”.

Acesta a fost motivul pentru care edilul nu s-a mai controlat şi a izbucnit la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local. 
 
Nu este pentru prima dată când primarul vâlcean adoptă un comportament nepotrivit faţă de jurnaliştii care s-au poziţionat împotriva sa. De-a lungul celor trei mandate de primar, o serie de persoane incomode au fost ţinta atitudinii intimidatoare a edilului din Râmnicu Vâlcea. 
 
La un moment dat s-a constituit o asociaţie „Grupul contra”, formată din oameni de presă care nu erau de acord cu deciziile şi comportamentul primarului: s-a mers de la retragerea acreditărilor, până la interdicţia acestora de a fi primiţi la anumite evenimente, pe lângă jigniri şi chiar blesteme.  
 
Primarul Mircia Gutău este într-o situaţie inconfortabilă şi din cauza faptului că are o condamnare definitivă, pentru fapte de corupţie, emisă de Curtea de Apel Craiova într-un dosar cu locuri de joacă supraevaluate achiziţionate de Primăria Râmnicu Vâlcea tot din perioada primului mandat. Pedeapsa primită s-a contopit cu cea din primul dosar în care acum a fost achitat şi nu a mai fost nevoie să facă închisoare, drept pentru care a primit condamnare cu suspendare.  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: