VIDEO Hoţi filmaţi în timp ce coborau de pe acoperişul blocului. Doi bărbaţi, reţinuţi pentru tentativă de furt, în cazul „Tâlhărie pe frânghie“

VIDEO Hoţi filmaţi în timp ce coborau de pe acoperişul blocului. Doi bărbaţi, reţinuţi pentru tentativă de furt, în cazul „Tâlhărie pe frânghie“

Tâlharii de pe acoperişul blocului din Râmnicu Vâlcea, Foto captură video

Doi bărbaţi suprinşi la începutul anului în timp ce încercau să fure din apartamente printr-o metodă inedită au fost reţinuţi de poliţiştii din Râmnicu Vâlcea pentru tentativă de furt calificat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Fapta s-a petrecut în prima noapte după Revelion, când bărbaţii au acţionat în baza unui pont - aflaseră că proprietarii unuia dintre apartamente nu sunt acasă.  
 
Blocul în care se afla locuinţa urmărită are şase scări şi este situat destul de aproape de centrul Râmnicului. Ca să nu atragă atenţia asupra lor, în cazul în care cineva i-ar fi zărit, un intrat pe o altă scară decât cea pe care se situa apartamentul pe care urmau să-l jefuiască. Au forţat intrarea prevăzută cu interfon, cu o rangă, apoi s-au urcat pe acoperişul blocului. Astfel, au ajuns deasupra locuinţei vizate. 
 
Numai că cineva i-a văzut, şi când au forţat intrarea în bloc şi când şi-au pus planurile în aplicare - comiterea jafului cu ajutorul unor frânghii pe care intenţionau să coboare de pe acoperiş până la apartament, unde urmau să intre pe geam. Persoana respectivă a sunat la 112.
 
Când Poliţia a ajuns la faţa locului, unul dintre bărbaţi era ancorat cu o chingă în dreptul etajului IV. Tocmai ajunsese pe pervazul de la geamul unei bucătării. 
 
O filmare postată pe YouTube arată cum o persoană, ce părea că escaladează blocul, este trasă de o altă, în sus, pe acoperiş. 
 
Iniţial bărbaţii, despre care s-a aflat că au 34 şi respectiv 38 de ani, şi că sunt din Băbeni şi Muereasca, ambele localităţi în judeţul Vâlcea, au fost duşi la sediu şi s-au ales cu dosar penal pentru distrugere.
 
Apoi, cercetările s-au extins, astfel că: „Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, Biroul de Investigaţii Criminale, au reţinut pentru 24 de ore sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unei tentative de furt calificat în Râmnicu Vâlcea, în noaptea de 01 spre 02 ianuarie”, după cum se arată, printre altele, în comunicatul de presă de astăzi, al IPJ Vâlcea.
 
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi ieri, pentru a fi prezentaţi astăzi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Până la publicarea acestui material nu a fost comunicată nici o decizie luată în această privinţă şi nici pe site-ul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea nu apare vreo informaţie în acest sens.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: