VIDEO FOTO Imagini fabuloase filmate de la mare înălţime pe pârtia Transalpina

VIDEO FOTO Imagini fabuloase filmate de la mare înălţime pe pârtia Transalpina

Apus de soare la început de sezon, ianuarie 2018, Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Transalpina Ski

Cum anul acesta primăvara a venit mai devreme, sezonul de schi s-a încheiat pe multe pârtii din ţară, precum Transalpina Ski Resort, din Voineasa - Vâlcea, dintre Vidra şi Obârşia Lotrului. Vă arătăm imagini fabuloase surprinse de dronă la închiderea sezonului, dar şi de obiectivele camerelor, în scurta perioadă în care pârtia a fost deschisă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Temperaturile foarte ridicate au dat peste cap planurile administratorilor Domeniului Schiabil Vidra - Voineasa, care sperau că pe pârtia Transalpina Ski Resort se va schia până la jumătatea lunii mai, însă sfârşitul de sezon a venit cu o lună mai devreme.
 
În plus, încetineala şi poticnelile autorităţilor au determinat ca sezonul de schi în Munţii Lotrului - Latoriţei, judeţul Vâlcea, care a început abia la sfârşitul lunii ianuarie, să nu dureze nici trei luni. 
 
Deşi extrem de scurtă, perioada a fost încărcată la maxim de evenimente, unele dintre ele inedite. „Un final frumos al unui sezon cu de toate: zăpadă multă, competiţii, concerte, prieteni, zâmbete şi lacrimi! La ceas de bilanţ, spunem doar: vară însorită şi cu vacanţe reuşite să avem şi să ne revedem pe pârtiile de la SRT (Ski Resort Transalpina) şi în sezonul 2018-2019!”, au postat administratorii domeniului schiabil la închiderea sezonului pe o reţea de socializare.
 
Iar momentul de final a fost imortalizat cu ajutorul unei drone, de Project Alpha, care a surprins nu doar frumuseţea unică a locului, dar şi condiţiile excelente oferite de pârtie celor care iubesc sporturile de iarnă.
 

 
Weeding box având ca fundal peisaje unice în ţară
 
Tot la final de sezon, doi tineri, iubitori ai sporturilor de iarnă, pentru care zona de basm din Munţii Latoriţei reprezintă locul lor de suflet, au ales să-şi facă o şedinţă foto în hainele de nuntă care s-a consumat anul trecut. Iar albumul foto cuprinde imagini de neuitat de pe pârtia din Voineasa. 
 
Diana şi Sorin Oprescu deţin Centrul de închiriere schi şi snowboard de pe domeniul schiabil Vidra - Voineasa, aşa că ideea weeding boxului la locul de muncă n-a fost una întâmplătoare, ci a venit de la sine. Iar imaginile surprinse pe pârtia de deasupra Vidrei sunt senzaţionale. „Cota 2000 pentru noi este a doua casă”, au declarat aceştia.
 
 
 
Străini şi sportivi de talie mondială pe pârtia de la Vidra
 
Anul acesta, cum domeniul a început să devină popular şi peste hotare, printre schiori s-au aflat şi grupuri de străini, care s-au bucurat din plin de zăpadă, sport şi peisaje. 
 
Printre personalităţile care au schiat pe Transalpina a fost şi gimnasta româncă  de talie mondială Sandra Izbaşa care a venit la Vidra chiar de Paşte, pentru prima dată şi s-a declarat plăcut surprinsă de  ce a descoperit. „Chiar merită promovată zonă”, a mărturisit aceasta.
 
Parada iei pe pârtie şi hora în clăpari
 
Printre cele mai deosebite evenimente organizate pe pârtia din Voineasa a fost şi „Povestea iei”, în urmă cu o lună, când toţi schiorii care au purtat o piesă din portul popular tradiţional - o ie sau o cămaşă - s-au bucurat de preţuri speciale. N-au lipsit din program nici parada iilor şi premiile speciale. „Îmbrăcaţi cu bluze româneşti, ie şi cămeşă, au alunecat pe plăci sau schiuri, colorând pârtiile! Tradiţiile renasc la început de primăvară”, au explicat organizatorii care după odihna la un pahar de vin fiert, i-au invitat pe participanţi să încingă apoi o horă în clăpari.
 
Alte momente frumoase s-au petrecut de Florii când zeci de copii au luat muntele cu asalt, pe placă sau schiuri sau „întrecerea Halbelor”, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie. Concertele şi concursurile au fost şi ele la ordinea zilei: „Cupa Snow Fest cu slalom paralel adulţi”, „Cupa Transalpina la slalom uriaş copii”, „concurs pe saltele pentru părinţi”, concert cu Şuie Paparude şi Les Elephants Bizarres. 
 
„Deşi mai sunt alte pârtii în zonă, nici una nu se compară cu aceasta”, „Nicăieri nu am găsit zăpadă ca aici”, „Locul este unic, magnific” - sunt o parte din impresiile cu care au rămas cei care au schiat şi în acest an în Vidra - Voineasa, la Transalpina Ski Resort.

Povestea Iei 2018 pe pârtia de schi de pe Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Domeniul Schiabil Transalpina

Imagini din aceeasi galerie
 • Povestea Iei 2018 pe pârtia de schi de pe Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Domeniul Schiabil Transalpina
 • Apus de soare la început de sezon, ianuarie 2018, Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Transalpina Ski
 • Nuntă pe pârtia de schi, îla finalul sezonului de iarnă 2018, pe Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Cornel Iuganu
 • Nuntă pe pârtia de schi, în ultimul weekend, la finalul sezonului de iarnă, pe Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Cornel Iuganu
 • Nuntă pe pârtia de schi Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Alpina Ski
 • Povestea Iei 2018 pe pârtia de schi de pe Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Domeniul Schiabil Transalpina
 • Povestea Iei 2018 pe pârtia de schi de pe Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Domeniul Schiabil Transalpina
 • Bebeluși pe pârtia de schi Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Transalpina Ski
 • Distracție pe pârtia de schi Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Transalpina Ski
 • Zăpada la încheierea sezonului de iarnă 2017 - 2018, 15 aprilie, Transalpina Foto: Marcel Andreescu
 • La închiderea sezonului de iarnă, pe pârtia de schi, Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Domeniul Schiabil Transalpina 
 • Ultimele urme de zăpadă de aprilie 2018 pe Transalpina - Vâlcea, Foto: FB Transalpina Ski
 • Capra neagră pe pârtia de schi, Transalpina Vâlcea, Foto: FB
Transalpina Ski
 • Ultima zăpadă, finele lunii aprilie 2018, pe Transalpina - Vâlcea, Foto: Tudorica Lupea
 • Obârșia Lotrului - Vâlcea, Foto: FB Cabana Obârșia Lotrului
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările