FOTO VIDEO Femeie militar cerută de soţie în faţa a zeci de colege convocate să depună jurământul. Cum a reacţionat tânăra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerere în căsătorie la depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară la o unitate de geniu din Râmnicu Vâlcea Foto Florin Epure
Cerere în căsătorie la depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară la o unitate de geniu din Râmnicu Vâlcea Foto Florin Epure

Un moment emoţionant s-a consumat joi, 24 octombrie, în cadrul depunerii jurământului de credinţă pentru ţară la o unitate de geniu din Râmnicu Vâlcea.

GALERIE FOTO

Un ofiţer al Armatei Române a decis să-şi ceară iubita în căsătorie, şi ea militar, într-un moment şi într-un cadru mai deosebit, de faţă cu toţi colegii de serviciu.

S-a întâmplat joi, 24 octombrie, cu ocazia depunerii jurământului de credinţă pentru ţară a 33 de femei militar, în cadrul Centrului de Perfecţionare pentru Geniu şi EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea. Evenimentul se înscrie în programul de acţiuni dedicate Zilei Armatei Române. 

Cei doi protagonişti sunt ambii militari: mr. George Ionuţ Olteanu şi sublt. Ruxandra Spirache. Tânăra a depus jurământul de credinţă alături de alte 32 de femei militar, după care a fost cerută în căsătorie.

Deşi nu au auzit nimic din cererea în căsătorie, colegii au înţeles ce se întâmplă după buchetul mare de trandafiri şi gestul cavaleresc în genunchi şi au aplaudat fără reţinere.

Momentul imortalizat a fost postat pe Facebook de către unul din martorii momentului.

Cererea în căsătorie a avut loc după ceremonia de depunere a jurământului. Comandatul unităţii, lt col Cristian Gabriel Arinton, a cerut tuturor să mai rămână pentru câteva momente şi i-a cerut sublt. Ruxandra Spirache să vină în faţă. Când şi-a văzut iubitul cu buchetul de flori, a înţeles ce se întâmplă, deşi până atunci habar nu a avut de surpriză şi nici părinţii ei care veniseră la evenimentul militar, de la Bucureşti, unde domiciliază. Tânăra a spus da, emoţionată, de mai multe ori.

După eveniment, cei prezenţi au comentat îndelung momentul, amuzându-se pe seama gradelor militare ale celor doi. Singurii care au ştiut de întreaga surpriză au fost comandantul unităţii militare cu acceptul căruia s-a petrecut momentul şi viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Carmen Preda, prezentă la eveniment, care are o legătură de rudenie cu maiorul George Olteanu, de fini - naşi.

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătoreşte Armata Română a eliberat Transilvania de Nord, la data de 25 octombrie 1944, de sub ocupaţia horthystă, în urma Bătăliei de la Carei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite