VIDEO FOTO Doi soţi au murit după ce au plonjat cu maşina în apele Oltului. Fata lor, salvată in extremis de un alt şofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina căzută în apele Oltului astăzi, 1 aprilie, pe DN 7, în judeţul Vâlcea, a fost găsită. Din cauza curenţilor puternici, scafandrii au scos cu greu din autoturism cadavrele celor două victime ale accidentului. Autoturismul a fost extras din râu cu ajutorul unui troler, iar drumul naţional a fost blocat total pe perioada intervenţiei.

Din cauza neadaptării vitezei de deplasare, un autoturism a părăsit partea carosabilă şi a ajuns în apele Oltului. Accidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de duminică, 1 aprilie, pe raza judeţului Vâlcea, pe DN 7, la Gura Lotrului, km 207. Maşina se deplasa dinspre Sibiu înspre Râmnicu Vâlcea.

Doar unul din cei trei pasageri din maşină a supravieţuit, o copilă de 13 ani care a fost salvată chiar de către persoana care a sunat la 112 pentru ajutor.

Părinţii ei, de 46 şi respectiv 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea, nu au reuşit să scape.

Maşina a fost scoasă la mal. Ambele persoane se aflau în autoturism, decedate.

Un elicopter SMURD a fost trimis la Brezoi – Vâlcea, în apropierea locului în care s-a petrecut accidentul, unde a rămas până la scoaterea victimelor din apă. 

„Curenţii sunt foarte puternici, iar vizibilitatea este zero. Am găsit maşina, am reuşit să pun mâna pe una dintre victime, dar n-am reuşit s-o scot. Între timp, maşina s-a întors cu roţile în sus. Nu se poate interveni din cauza curenţilor”, explica unul dintre scafandri de ce nu s-au putut interveni.  

În maşină se afla o familie care venea spre casă. Copila salvată a fost transportată iniţial la Spitalul Orăşenesc din Brezoi, pentru îngrijiri, apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea. Adolecenta este acum în afara oricărui pericol, însă şi-a pierdut ambii părinţi în accident.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10:00. La ora 13:40, încă se intervenea pentru scoaterea maşinii, cu ajutorul unui troler. La faţa locului s-au deplasat mai multe forţe de intervenţie. De la ISU Vâlcea au venit scafandrii pentru găsirea celorlalte două persoane şi a autoturismului şi s-a luat legătura cu Hidoelectrica Râmnciu Vâlcea, pentru scăderea nivelului râului Olt, în zonă, aproximativ o oră - două

Până la sosirea scafandrilor, căutările s-au efectuat cu cangea din barcă. Elicopterul SMURD a fost solicitat iniţial pentru copilă.

IPJ Vâlcea l-a trimis la faţa locului şi pe psihologul instituţiei pentru consilierea victimei care a supravieţuit.

Între timp, la câţiva kilometri depărtare, la Lotrişor, a avut loc un alt accident, dar uşor. Reamintim că ieri, în aceeaşi zonă, un motociclist a intrat sub roţile unui tir. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite