Clienţi surprinşi în interiorul localurilor, după ora de închidere, fără mască, fugind pe uşa din dos VIDEO

Clienţi surprinşi în interiorul localurilor, după ora de închidere, fără mască, fugind pe uşa din dos VIDEO

Clienţi fără măşti de protecţie în interiorul localurilor deschise chiar şi după ora maximă admisă - la Vâlcea Foto capturi video

Localurile disponibile în interior, unele chiar şi după ora maximă admisă şi clienţii fără mască de protecţie, care petrec fără griji, au devenit o modă în Vâlcea, în ciuda amenzilor drastice şi a ratei crescute de infectare cu virusul SARS- CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu venirea frigului, clienţii s-au mutat de la terase în incinta barurilor, restaurantelor, pizzeriilor, chiar şi în localităţile în care este restricţionată parţial sau total activitatea acestora în interior. Cum s-a întâmplat şi se întâmplă în continuare în judeţul Vâlcea. 

Forţele de ordine au început să aplice amenzi pe bandă rulată atât proprietarilor de localuri cât şi clienţilor. 

Zilele trecute, un grup de 20 de petrecăreţi a fost găsit într-un pub din Râmnicu Vâlcea, aproape de miezul nopţii. Patronul a refuzat iniţial accesul jandarmilor în local şi i-a ţinut o oră la uşă, până când a cedat insistenţelor. 35.000 de lei a fost suma la care s-au ridicat amenzile aplicate.

La ultima raportare, la 14 zile, de luni, 7 decembrie, rata de infectare cu SARS - CoV-2 în Râmnicu Vâlcea era de 3,79 de cazuri la mia de locuitori. Cu toate acestea, cazul pub-ului din Râmnicu Vâlcea nu a fost unul singular. 
 
Jandarmii au găsit şi o pizzerie deschisă după ora limită, din cartierul Goranu. „În jurul orelor 22:30, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu, în zona Goranu din Râmnicu Vâlcea, a observat că în anticamera unei pizzerii se aflau câteva persoane”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, Teodora Ciucă.
 
Localuri deschise în interior, înainte şi după ora maximă admisă, şi clienţi fără mască de protecţie:

 
Când i-au văzut pe oamenii legii, angajaţii i-au avertizat pe clienţi care au încercat să fugă pe uşa care dădea în curtea din spatele pizzeriei. Au fost atât de speriaţi că au plecat fără haine, genţi şi alte obiecte personale, pe care le-au abandonat la masa la care stătuseră. 

Numai că din curtea interioară nu au mai avut unde să fugă. „Spre ghinionul lor, au fost opriţi la timp de către jandarmi şi nu au avut timp să părăsească localul”, a mai precizat reprezentanta Jandarmeriei.
 
Trei persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în sumă de 1.500 lei pentru nepurtarea măştii de protecţie, care este obligatorie atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise. În schimb, patronul pizzeriei a primit o amendă de 2.000 lei pentru „nerespectarea suspendării activităţii operatorilor economici în intervalul orar 21:00 - 05:00”. 
 
Incidentul s-a repetat şi într-o localitate în care incidenţa de infectare cu SARS - CoV-2 a scăzut acum la 1,19 cazuri la mia de locuitori. Gălăgia dintr-un bar din Băbeni a atras atenţia. Jandarmii au găsit în interior nouă persoane cu vârste cuprinde între 18 şi 45 de ani. 

„În ciuda faptului că angajata localului ştia că în această perioadă clienţii nu au voie să consume sucuri şi băuturi alcoolice în interiorul localului, aceasta a decis totuşi să îi lase. Mai mult de atât, majoritatea clienţilor nu purtau nici masca de protecţie, atât de importantă pentru sănătatea noastră şi a celor din jur. Astfel, în urma interceptărilor şi legitimărilor, au primit sancţiuni contravenţionale în sumă de  4.500 lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare impuse în contextul actual”, a specificat aceeaşi sursă. 
 
În ultimele două săptămâni în 13 localităţi din Vâlcea s-a înregistrat o incidenţă mai mare de 3/1000 de locuitori. În alte 30, se depăşeşte rata de 1,5 la mia de locuitori.
 
Vă mai recomandăm şi: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările