VIDEO Cal furat cu taxiul, transportat 40 km în urma maşinii, pe Valea Oltului: „Unul şofa şi altul îl ţinea de frânghie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cal furat din Vâlcea de hoţii din Sibiu transportat de frânghie pe Valea Oltului în urma maşinii Foto captură video
Cal furat din Vâlcea de hoţii din Sibiu transportat de frânghie pe Valea Oltului în urma maşinii Foto captură video

O cabalină a fost furată din judeţul Vâlcea şi trasă cu o frânghie pe o distanţă de aproximativ 40 de kilometri, în urma maşinii hoţilor, până în Şelimbăr - Sibiu, pe DN 7. Hoţii sunt acum în arest.

Imagini rare au fost surprinse în trafic, pe DN 7 / E 81, pe Valea Oltului, la finele săptămânii trecute. Un cal, legat cu o frânghie, alerga în spatele unui taximetru, spre amuzamentul, dar şi exasperarea participanţilor la trafic, care habar nu aveau că sunt părtaşi la o scenă de furt. 

Astfel a fost purtată cabalina pe mai mult de 40 de kilometri pe Valea Oltului, prin două judeţe: Vâlcea şi Sibiu. Imaginile, surprinse de un trecător, în zona Boiţa, au fost ulterior postate pe You Tube.

Hoţii au plecat la furat cu o maşină. Dar cum nu puteau transporta cabalina, au decis să o lege cu o frânghie de vehicul. În timp ce unul şofa, celălalt ţinea geamul deschis cu frânghia în mână.

Maşina a mers astfel, cu avariile pornite şi viteză redusă, până la destinaţie. Imaginile spun mai mult decât orice cuvinte.

Făptaşii sunt doi tineri de 18 şi respectiv 20 de ani din Şelimbăr - Sibiu. Ei au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile în urma furtului comis în noaptea de 5 spre 6 februarie.

Animalul priponit de maşină care a încurcat traficul pe Valea Oltului

Jurnaliştii de la publicaţia locală „Ora de Sibiu” au publicat pe site imaginile surprinse de trecători, cu următoarea explicaţie: „De râs şi de plâns. De râs pentru spectatori şi de plâns pentru cei aflaţi în trafic pe sensul de mers Boiţa – Sibiu. Situaţie specifică ”Made in Romania” surprinsă sâmbătă dimineaţa pe drumul care leagă cele două localităţi. În dimineaţa zilei de sâmbătă, 6 februarie, un sibian a surprins şi a filmat o situaţie de-a dreptul deosebită. Un taximetru ”tracta” un cal. Animalul era priponit de maşină şi mergea la pas în dreapta acesteia. Şoferul de pe taxi circula cu luminile de avarii pornite, iar circulaţia în zonă a avut de suferit. Toate autovehiculele care veneau în spatele taximetrului erau obligate fie să meargă cu ”viteza calului”, fie să efectueze o depăşire, care este destul de dificil de realizat în acea zonă, întrucât circulaţia se desfăşoare pe o singură bandă pe fiecare sens. Din contrasens veneau alte maşini, astfel că toate maşinile, camioanele sau chiar tirurile care circulau în spatele ”ansamblului” au fost nevoite să aştepte momentul potrivit pentru a efectua manevra de depăşire în condiţii de siguranţă”, au menţionat jurnaliştii sibieni.

Hoţii prinşi în aceeaşi zi, acasă

În realitate, cabalina era furată din comuna Câineni - Vâlcea. „Unul şofa în faţă şi altul, pe bancheta din spate, cu geamul deschis, ţinea calul nu de căpăstru, ci de frânghie. Aşa au mers până la Şelimbăr”, ne-au mărturisit surse apropiate anchetei.

Poliţiştii de Investigaţii criminale din Brezoi - Vâlcea şi din cadrul posturilor de poliţie comunale arondate au documentat activitatea infracţională a celor doi hoţi din Şelimbăr - Sibiu. În urma anchetei, în aceeaşi zi, tinerii au fost găsiţi acasă, la locuinţa unuia dintre ei, unde a fost descoperită şi cabalina furată care a fost predată proprietarului. 

Hoţii au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea. 

Duminică, 7 februarie, ei au fost prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brezoi care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Ancheta a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din Şelimbăr şi Tălmaciu - Sibiu. Cercetările continuă, sub supravegherea unui procuror de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.

Vă mai recomandăm şi:

Efectul Cancun: sechestru pe conturile „Rechinului” Florian Tudor şi ale membrilor grupării sale din Mexic FOTO VIDEO

FOTO VIDEO Hoţi voiajori din Bihor, prinşi de poliţiştii vâlceni în Cluj. „Au jefuit Altex şi Flanco de console Nintendo şi epilatoare”

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite