VIDEO FOTO Cafeaua turcească la ibric, cea mai veche metodă din lume de preparare a licorii negre. Care-i sunt secretele

VIDEO FOTO Cafeaua turcească la ibric, cea mai veche metodă din lume de preparare a licorii negre. Care-i sunt secretele

Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto goturkey com

Dacă eşti un iubitor de cafea atunci trebuie neapărat să încerci tradiţionala cafea turcească la nisip - cea mai veche metodă din lume de preparare a unei cafele.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cafeaua la nisip, o denumire care s-a păstrat până în zilele noastre, se prepară cu boabe de cafea prăjite mediu, apă rece, un ibric turcesc, zahăr şi un pat fierbinte de nisip. 

Nisipul are capacitatea de a distribui căldura în mod egal. Un alt secret pe lângă boabele prăjite mediu constă în faptul că această cafea nu este lăsată niciodată să fiarbă, ci doar cât să se formeze spuma. Acest procedeu creează o textură cremoasă şi o băutură extrem de gustoasă şi de aromată. 
 
O ceaşcă de cafea turcească este mai densă şi mai puternică decât orice alt tip de cafea preparat cu o altă metodă şi asta pentru că boabele de cafea măcinate fin nu sunt filtrate. Dar, când bei cafea turcească este clar că bei cafea adevărată!
 
 
Paşii corecţi pentru a prepara celebra  cafea la nisip
 
În mod tradiţional, o ceaşcă de cafea turcească se prepară folosind un vas plin cu nisip, încălzit pe o flacără deschisă. Vasul plin cu nisip permite un control total asupra căldurii. Partea de ibric rămasă la suprafaţă rămâne caldă, iar căldura folosită pentru preparare poate fi ajustată în funcţie de adâncimea ibricului în nisip.
 
Un alt secret constă în faptul că toate ingredientele: cafeaua fin măcinată, zahărul şi condimentele dorite sunt amestecate împreună în apa rece înainte de preparare şi abia apoi ibricul este pus în nisipul fierbinte. Nisipul creează o căldură uniformă, iar spuma de cafea dă în foc aproape imediat. Ibricul trebuie îndepărtat şi repus în nisip de trei-patru ori, iar apoi conţinutul poate fi servit într-o ceaşcă mică. 
 
Zaţul se aşează repede la fund,  pentru a crea o cană de cafea tare. 
 
Deşi aceasta ar putea să nu fie metoda folosită de dumneavoastră dimineaţa devreme, metoda de preparare prezentată este o adevărată afacere şi este cea mai autentică modalitate de a obţine o ceaşcă de cafea turcească.
 
Metoda Ibrik îşi ia numele de la vasul mic, un ibrik / ibric (sau cezve - denumirea corectă), care este folosit pentru a prepara şi a servi cafea turcească. Acest vas mic de metal are un mâner lung pe o parte, folosit pentru servire.
 
În mod tradiţional, cafeaua turcească se serveşte cu spumă deasupra.
 

Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto goturkey com

Imagini din aceeasi galerie
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto goturkey com
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto YouTube com
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto jialecoffeehome com
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto dreamstime com
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto reddit com
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto openculture com
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto amazon com
  • Cafeaua turcească la nisip - cea mai veche metodă de prepare din lume Foto amazon com
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: