FOTO VIDEO Şofer de TIR filmat într-o manevră criminală de depăşire pe Valea Oltului: „Ia uite, mamăăă! Doamne, Dumnezeule!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inconştienţă la volan pe DN 7 - Valea Oltului surprinsă cu o cameră de luat vederi Foto captură video
Inconştienţă la volan pe DN 7 - Valea Oltului surprinsă cu o cameră de luat vederi Foto captură video

Un şofer care circula pe Valea Oltului a fost într-un real pericol, dar a oprit inspirat maşina atunci când a văzut venind pe contransens un TIR. Scena a fost surprinsă de camera de pe bord.

GALERIE FOTO

După cum reiese şi din imaginile care au fost postate ulterior pe YouTube, o tragedie s-ar fi putut întâmpla pe DN 7 / E 81, în judeţul Vâlcea, marţi, 21 ianuarie, dacă un şofer nu s-ar fi oprit pe marginea drumului ca să evite un accident. 

Conducătorul unui TIR, care se îndrepta spre Sibiu, s-a angajat într-o depăşire riscantă, în zona bălţii Proieni, o zonă cu drum drept şi vizibilitate, unde se circulă de obicei cu mare viteză şi unde, de asemenea, au loc şi foarte multe accidente rutiere grave. 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13.17, după cum reiese de pe camera de bord care a înregistrat întreaga întâmplare, precum şi reacţia şoferului prudent, dar şi a celor cu care se afla în maşină.  Bărbatul era împreună cu toată familia în maşină, după cum reiese din comentariile internauţilor. „La volan era un prieten de-al meu şi în maşină erau şi copii, toată familia”. 

Pe fundal se aud mai multe voci: a unui copil mic, un pic agitat, apoi o voce de femeie, probabil mama care încearcă să-l liniştească oferindu-i apă şi a cărei primă reacţie când vede venind pe contrasens TIR-ul este: „Ia uite, mamă...!”. Iar la întrebarea micuţului: „Ce e?”, se aude o voce de bărbat, a şoferului: „Ia uite, mă!”, după care trage maşina pe dreapta drumului, aproape de bordură şi opreşte.

Din sens opus, apar două TIR-uri, în paralel, unul pe sensul corect de mers, celălalt pe contrasens venind cu viteză. 

„Ce-aveţi, mă!”, apucă şoferul să spună, iar apoi se aude din nou vocea soţiei deja speriată de ce s-ar putea întâmpla: „Doamne, Dumnezeule, ăştia-s tâmpiţi?”. Apoi se vede TIR-ul trecând razant pe lângă maşină, înscriindu-se în ultimul moment pe sensul corect de mers, între alte două TIR-uri.

După ce trece pericolul, şoferul nevinovat îşi continuă drumul. 

Unul dintre cei care au vizionat postarea, a reuşit să distingă şi numărul TIR-ului condus inconştient: „DB 35(55) MRS are tirul”. De altfel, internauţii îl sfătuiesc pe conducătorul auto care a fost pus în pericol să meargă să facă plângere la Poliţie, alţii să meargă direct la firma de transport. „Ai acţionat corect, teribilişti dintre aceştia ucid persoane nevinovate şi ei scapă fără vreo zgârietură” sau „Câţi nu sunt care se bagă aşa, aiurea, conduită preventivă 0 la majoritatea şoferilor. Şi unul care conduce de ani de zile, fără evenimente, respectă regulile, trebuie să fie atent ochi, că de multe ori poţi muri sau face un accident din vina unui astfel de idiot!”, sună o parte dintre comentariile din online.

DN 7 / E 81 traversează judeţul Vâlcea pe aproximativ 90 de kilometri, dintre care mai bine de jumătate pe Valea Oltului, o zonă cu multe „capcane ale morţii” unde săptămânal au loc mai multe evenimente rutiere care deseori blochează traficul ore în şir. În mare parte dintre aceste accidente sunt implicaţi şoferii profesionişti, conducătorii de TIR-uri, care circulă nu doar imprudent, ci şi cu mare viteză, fiind un real pericol pentru toţi participanţii la trafic.

În zona Proieni, în vara anului trecut, au avut loc două accidente în aceeaşi zi. În primul dintre ele, o maşină a rămas suspendată pe un pod, în urma coliziunii cu un TIR. Şase persoane au ajuns în acea zi la spital. În luna aprilie, în acelaşi loc, o maşină s-a dat peste cap pe şosea, după ce şoferul şi-a mutat atenţia pentru câteva clipe la telefon, a pierdut controlul volanului şi apoi a pus brusc frână. Tot anul trecut, în zonă s-au accidentat trei israelieni după ce maşina în care se aflau s-a izbit de parapetul din beton de pe marginea drumului, din cauza vitezei. Într-un alt eveniment rutier au fost implicate cinci maşini, carambolul fiind soldat cu doi răniţi, iar exemplele pot continua.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite