Un tânăr şi-a salvat familia de la moarte. „Se pregăteau să facă baie, când li s-a făcut rău şi au leşinat”

Un tânăr şi-a salvat familia de la moarte. „Se pregăteau să facă baie, când li s-a făcut rău şi au leşinat”

Trei persoane dintr-o comună vâlceană au fost la un pas de moarte sâmbătă seara, 15 februarie. Familia se pregătea să facă baie când părinţii au leşinat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unui apel telefon la 112, s-a cerut ajutorul pentru trei persoane intoxicate în satul Şerbăneşti din comuna Ştefăneşti, în judeţul Vâlcea. 

La faţa locului au fost trimise două echipaje din partea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea şi alte două din partea Serviciului Judeţean de Ambulanţă. O familie cu trei membri, a fost găsită intoxicată cu monoxid de carbon. Părinţii erau în stare de inconştienţă, motiv pentru care li s-a administrat oxigen. Fiul lor a fost găsit în stare conştientă. 

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISU Vâlcea băiatul a avut prezenţa de spirit ca să ceară ajutorul unui vecin, când şi-a dat seama că se întâmplă ceva straniu. Consăteanul este cel care a sunat la 112 şi a chemat salvarea. Se pare că sistemul de încălzire a apei, din baie, a avut scăpări de gaze. „Se pregăteau să facă baie când li s-a făcut rău şi au leşinat”.

Părinţii au reacţionat mai rapid şi şi-au pierdut cunoştinţa. Fiul lor, mai tânăr fiind, a fost şi el la un pas să leşine, dar când şi-a găsit mama şi tatăl leşinaţi a făcut imediat legătura cu starea sa de rău şi a plecat după ajutoare. 

Cu toţii au primit primele îngrijiri de la echipajele de pe SMURD şi salvare şi şi-au revenit, fiind ulterior transportaţi la spital în stare conştientă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările