Un suspect de coronavirus internat în spital a fugit 15 minute, iar altul aflat la izolare s-a dus cu soacra la cumpărături

Un suspect de coronavirus internat în spital a fugit 15 minute, iar altul aflat la izolare s-a dus cu soacra la cumpărături

Boli Infecţioase Vâlcea Foto doctor-bun com

Instanţele de judecată din judeţul Vâlcea au înregistrat, într-o singură zi, patru dosare penale pentru zădărnicirea combateriii bolilor.

Miercuri, 18 martie, instanţele de judecată din judeţul Vâlcea au înregistrat patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce trei suspecţi de coronavirus au plecat din izolare ca să facă diverse cumpărături, iar un altul aflat în carantină la spital a dispărut pentru o perioadă de timp.
 

A plecat din salonul de boli infecţioase

 
Nicolae Bădulescu, din Râmnicu Vâlcea, potrivit procurorilor este bărbatul care a dispărut din spital miercuri, 18 martie, timp de un sfert de oră, fără ca nimeni să ştie unde este. 
 
„În fapt, în data de 18.03.2020, numitul Bădulescu Nicolae din Râmnicu Vâlcea, aflat în stare de carantină la Spitalul Nr. 2 Vâlcea - Secţia Boli Infecţioase, a părăsit salonul unde se afla, revenind după 15 minute. Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. 
 
La secţia „Boli Infecţioase” au fost internate toate persoanele care prezintă simptome de infecţii respiratorii. Nicolae Bădulescu este unul dintre cei 13 pacienţi suspecţi de coronavirus internaţi în acest moment la Spitalul nr. 2 din Râmnicu Vâlcea. Tuturor li s-au prelevat probe pentru a fi testate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din Bucureşti. Rămân carantinaţi, chiar dacă primul test iese negativ, timp de 14 zile.
 
„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”, a precizat aceeaşi sursă.
 

Cu soacra la cumpărături, prin Drăgăşani

 
În aceeaşi zi, procurorii din Drăgăşani au dechis un dosar penal pe numele unui bărbat din Grădinari, judeţul Olt. Acesta a revenit în ţară la începutul lunii martie dintr-o zonă a Italiei cu risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2. Din data de 3 martie, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea i-a impus izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, la locuinţa soacrei sale, din Drăgăşani - Vâlcea. 
 
Cu patru zile înainte de a ieşi din carantină, fiindcă nu prezenta simptome de boală, pe data de 13 martie, P.S.N. a părăsit locuinţa, împreună cu soacra sa. Au plecat cu maşina, să facă diverse cumpărături, după cum aveau să afle ulterior cei care îl aveau în supraveghere şi care au sesizat poliţia judiciară din Drăgăşani. Poliţiştii au deschis o anchetă sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. Şi în acest caz continuă cercetările.
 

Tot miercuri, 18 martie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a mai deschis două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pe numele a doi soţi care deşi se aflau în izolare în Râmnicu Vâlcea au plecat la cumpărături şi alte activităţi prin oraş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: