Un medic veterinar din Vâlcea şi-a riscat libertatea pentru 85 de pui. În schimbul mitei, acesta oferea informaţii despre controalele Direcţiei Sanitar-Veterinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Miu, medic veterinar în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea a fost trimis în judecată pentru că a primit mită, de la mai multe persoane, 85 de pui şi 2 000 de lei.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti, Ion Miu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită. În schimbul banilor şi a puilor,  medicul veterinar oferea informaţii cu privire la controalele pe care colegii săi din DSVSA urmau să le efectueze la persoanele care au oferit mita.

”În cursul anului 2011, inculpatul Miu Ion, în calitate de medic veterinar cu funcţie de control în cadrul DSVSA Vâlcea, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu subsecvente aplicării legislaţiei sanitar-veterinare şi controlului produselor de origine animală destinată consumului uman în toate fazele de producere, depozitare şi comercializare, a pretins şi primit de la 4 persoane, printre care se numără şi inculpatul Lupu Florin, 85 de pui şi mai multe sume de bani, în valoare totală de 2.253 lei. În schimbul acestor foloase, inculpatul Miu Ion a furnizat persoanelor respective informaţii care nu erau destinate publicităţii privind efectuarea unor controale de către medici veterinari din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea”, arată procurorii anticorupţie. 

Alături de Ion Miu, în judecată a fost trimis şi Florin Lupu, unul dintre vâlcenii care a oferit mită medicului veterinar.  În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Miu Ion şi Lupu Florin, până la concurenţa sumei de 2.253 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite