FOTO Un jandarm şi-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul cinci al blocului: „Părea că doarme”

FOTO Un jandarm şi-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul cinci al blocului: „Părea că doarme”

Subofiţerul Marius Petre Toader - jandarmul vâlcean care s-a sinucis aruncându-se de la etajul 5 al blocului în care locuia Foto Arhiva personală

O nouă sinucidere zguduie din temelii Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea. De această dată, un subofiţer s-a aruncat din apartamentul blocului în care locuia.

Tragedia s-a petrecut vineri dimineaţa, 11 septembrie, în jurul orei 10.00, în cel mai mare cartier din Râmnicu Vâlcea - Ostroveni. 

Subofiţerul jandarm Marius Petre Toader, de 40 de ani, se afla în concediu medical de aproximativ două luni, perioadă în care, susţin unele surse, ar fi fost internat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea, urmare a unei depresii, informaţie însă care nu a fost confirmată şi oficial.
 
„Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru o persoană căzută de la etajul V, în Râmnicu Vâlcea. La intervenţie s-au deplasat o ambulanţă SMURD şi un echipaj de salvare. Persoana este căzută în faţa blocului, inconştientă. S-au început manevrele de resuscitare”, au anunţat iniţial reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.
 
Ulterior, aceeaşi sursă a completat: „Din nefericire, persoana a fost declarată decedată, s-au întrerupt manevrele de resuscitare”. 
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea, a declarat în legătură cu acest subiect: „În municipiul Râmnicu Vâlcea, pe bulevardul Tineretului, un bărbat de 40 de ani s-ar fi aruncat de la etajul V al blocului unde locuia, acesta decedând. Poliţiştii de Investigaţii Criminale şi criminaliştii efectuează cercetări la faţa locului, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă - moarte suspectă”.  
 
Locul unde s-a sinucis Subofiţerul Marius Petre Toader - jandarmul vâlcean care s-a aruncat de la etajul 5 al blocului în care locuia Foto gazetavalceana ro
 
 

Nici o picătură de sânge, pe caldarâm

 
Marius Toader era acasă cu băiatul său de 15 ani când, din motive încă neclare, a deschis geamul dormitorului şi s-a aruncat în gol. În ciuda distanţei mari până la sol, potrivit martorilor oculari, pe caldarâm nu era sânge, în urma impactului cu solul: „Părea că doarme. N-ai fi zis că s-a aruncat taman de la etajul cinci”, ne-au povestit aceştia.
 
Jandarmul locuia împreună cu familia într-un bloc turn, S2, de pe bulevardul Tineretului. Tot pe surse am aflat că ar fi avut ceva probleme în familie, cu părinţii, dar nu se ştie nimic cu exactitate. 
 
Era jandarm din 2002, după ce în 2000 a început cursurile Şcolii de Subofiţeri Jandarmi „Alexandru Ghica” din Drăgăşani. În toată această perioadă a lucrat la Ordine publică, dar recent a cerut transferul la un obiectiv din judeţ, căruia îi asigura paza, ca subofiţer operativ.
 

Apt la evaluarea psihologică, foarte bine la evaluarea profesională

 
Potrivit superiorilor, la ultima evaluarea psihologică, de anul trecut, a fost declarat apt. Anul acesta, pe fondul pandemiei, evaluarea s-a decalat şi încă nu a avut loc. La fel şi la raportarea privind activitatea profesională desfăşurată în cursul anului trecut a obţinut calificativul foarte bine.
 
Toţi colegii din unitate s-au arătat şocaţi de gestul său şi susţin că nu-şi pot explica ce anume l-a determinat să-şi pună capăt zilelor. „Toţi am rămas şocaţi. Nu ne aşteptam. Toată lumea este înmărmurită”, ne-au declarat colegi ai sinucigaşului.
 
Purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, Teodora Cincă a precizat: „Suntem alături de familie şi acordăm sprijin în ceea ce priveşte consilierea psihologică membrilor familiei, dacă aceştia vor dori”.
 
Ultimele postări ale lui Marius Toader pe unul dintre conturile de Facebook sunt din urmă cu o lună şi arată un om care, cel puţin aparent, nu pare să aibă supărări sau alte mari probleme. 
 

A doua sinucidere din cadrul Jandarmeriei vâlcene, în ultimii doi ani

 
În urmă cu doi ani, IJJ Vâlcea a fost zguduit de un episod similar. Doar că atunci un ofiţer, erou în Afganistan, medaliat de preşedintele Poloniei, tot în timpului unui concediu, dar de odihnă, a ales să se sinucidă prin spânzurare.  
 
Locotenentul colonel Viorel Cristea, decorat pentru merite deosebite cu „Steaua Afganistan”, a murit la 45 de ani. Şi atunci ipoteza principală privind cauza morţii a fost tot depresia, doar că în acel caz era justificată de traumele întâlnite la soldaţii din teatrele de război.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 
 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările